Turn your enemies to friends, turn your friends to enemies


Jag står fortfarande fast vid att beståndet av modebloggar borde skjutas av likt älgstammen.
Men spana in mina nya nederdel... byxor&skor

Nu går det undan! Håhååjaja. På måndag ska jag vara copy junior på Embryo webbyrå ab. Det ska bli för himla kul tycker jag! Copy jr. liksom! För er som inte vet vad en copywrighter gör på en webbyrå så håller de på med ord/text en hel del. Hoppas jag sa rätt nu.

Detta är Telefunkersnyheter. Telefunkers kommer att ha fler spelningar detta året så håll utkik på våran myspace eller här. Allt är inte spikat än bara...

Ta en banan!/ Artur

DÄ VA ÄNNA EN SJUHELSIKES KONSERT VA!!??


HEJ!!! Ja nu är vi verkligen tillbaka och på g här i Sverige. För igårkväll stod vi på scenen i en mörk lokal fylld med skrikandes tonåringar i GÔTEBÖÖÖÖRG. You gotta love your fans! Vi skrek icke desto mindre skall det understrykas. Vi hade verkligen flytet inne, "vi var män, drog vitsar och var roliga". Ska bli spännande om någon stör sig på våra taffliga Uggla-imitationer där.

Yä yä! Det var vilt, svettigt och rockigt. Vi körde en total överraskning. En helt ny låt som INGEN hört förut. Eller... jo... bröderna GG och vi förstås... Den hette i alla fall Here comes the chips och är förstås en vink till allt möjligt. Det var sjukt galet roligt för publiken hängde med som om det vore en gammal klassiker nästan!

Så nu är vi på väg för att träffa Per Gessle någonstans i södra Sverige. Sägs det. Ikväll ska vi spela igen. Det blir nog roligt. I bussen lyssnar på på massa kasettband med olika artister. Vi har något med Oasis, Brainpool, Roxette, De lyckliga kompisarna. Ja jo, en massa blandband som vi själva pysslat ihop. Det är förresten dem som går i högtalarna innan våra konserter. Så nu vet ni det. Hörs!

Ta en banan!/ Charliesponkarna

Grej of the day

För det första. OASIS KOMMER TILL GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTEEBOOOOOOOOOORG!

För det andra. Va roligt men samtidigt aj. Varför? Jo, kul att banden kommer till Göteborg men man får ju magknip varje gång det ska jagas efter biljetter eftersom de säljer slut på ett litet kick. Please please snälla lilla rara Gud, räck mig en Oasisbiljett...

Jo just det. De kommer den 25 januari nästa år till Skandinavium. De ska också spela i Globen.

Ta en banan!/ Artur

Before I fall to pieces


Ja innan jag skrider till arbete idag så måste ni lyssna på lite TYSK POP! Det finns trots allt ett liv efter Kraftwerk kanske...

Ta en banan!/ Artur

If you wanna get down, bring a friend, come around!



HALLÅ ELLER? Läste ni inte förra inlägget? Finns det diagnos på att man läspar eller är det bara ett FAKTUM? Inse fakta. Here comes the läsping rock 'n' roll Arthur and he's so brilliant major ego.

Ehh jah vad jag nu ville säga med detdär sista kan man fundera över. Undrar förresten om min svenskalärare har sett denna bloggen. Kanske börjar hon tvivla på mitt betyg....

Ta en banan!/ Artur

And I feel fine...

Jaaa jooo. Det kanske ni redan visste men. Jag blev påmind om det idag igen. Att jag tydligen läspar en liten aning. Inte mycket. Men när man börjar tänka på det så blir det alltmer märkbart. Herrejisses. Sssssssssssssssssssssssss.

Ta en banan!/ Artur

Ja-javisst javisst va trist

Åååååhhh ååhhhh ouh ouh åh åh åh åh åhhhh

Ta en banan!/ Artur

Trist javisst

Åhhhhhh åhhhh åh åh åh ouuhhh

Ta en banan!/ Artur

STORMVARNING 2

Jag sitter och bläddrar i min blåa tjocka anteckningsbok. Om den nu är blå. Så får jag syn på lämningar efter ett riktigt bra popband. De spelade torr dansant popmusik av det torraste slaget. Ja så torr att de varje spelning brukade ha med sig ett glas rött vin in på scen. I alla fall sångaren som också spelade gitarr, en svart Telecaster Deluxe. De hette Frank och här nedan kommer bildbevis 1 på att de har excisterat. Basisten spelade på en svart Rickenbacker-bas och trummisen använde sig av ett väldigt nerskalat trumset.

Bildbevis 1


Bildbevis 2
Om vi bläddrar vidare finner vi snart samma band fast nu har de till synes ändrat namn till Luke fast spelar fortfarande samma torra danspop som förut. De bär inte röda skjortor längre hellre. Någonting har förändrats. Eller så ville de liksom ha på sig något annat mest. Båda gitarristerna har på sig trendigt smala slipsar. Längre ner har gitarristen någon annan spelning inhandlat en galet prickig skjorta som omväxling till den vita. Och han dansar så hysteriskt så att hans lugg/hår flyger i luften.


Bildbevis 3
Det här var det sista som syntes av Frank/Luke. Rykten säger att de sitter i en dammig stuga någonstans med svarta takbjälkar och har bytt namn till Stif&Bonnie och arbetar på ett (håll i er) totalt jävla asgrymt mästerverk i torr danspop. Eller om man vill kalla det även för MESPOP. Nej TORR DANSPOP funkar så bra. Om de kommer tillbaka tror jag folk kommer hylla dem. För jag tror inte de kommer tillbaka om de inte känner att de gjort en helt marvellous platta som slår allt i torr danspop. Oj, det vart mycke torr danspop här alltså. Jaja vi får väl se vad Frank/Luke eller Stif&Bonnie hittar på. Håll utkik om utifall...


Ta en banan!/ Artur

STORMVARNING 1


Det spelar ingen roll om bilden är suddig eller så. Vi får väl skylla på italienarnas tv-monitorer. Men så stod jag på deras stora flygplats Fiumicino igårkväll och får syn på den röda fliken med vita bokstäver vars begynnelsebokstav är B. Antingen så är det någon som vill trakassera mig eller så är det någon som flirtar med mig. Det känns lite narr-aktigt. Hursomhelst, ni som har hört Telefunkers vet att våran låt är grym och att det finns flygbolag som försöker likna oss får väl ses som ett gott betyg kanske...

Ta en banan!/ Artur

We're going gasham-wham-bang every night on the floor - NYTT OM CARLIES


Men hej Charlies! Ni är nyss hemkommna från soliga och sköna Mexico hit till kalla och regniga Sverige. Säg mig vad har ni hittat på nere i Mexico?

Hejhej! Jo vi har var solat och badat och varit över i USA på miniturné men framför ALLT spelat in en ny platta.

Jisses var får ni eran energi från? Ni släppte ju nyss eran tredje fullängdare Hardcore Charlie i september och nu är ni alltså på g med nytt IGEN!

Oj, good point. Att spela med Charlies är som att ingå i en riddarorder. Man lever och verkar tills man stupar till varje minsta lilla svettiga procent. Ingen av oss har stupat än så länge så vitt vi vet - alltså, vi fortsätter på vårat korståg. I somras var vi ju ute på en mycket solig turné och spelade i Sverige framför allt vilket var himla skoj eftersom vi inte har fått se så mycke utav Sverige de senaste åren då vi har turnerat mest utomlands. Mellan datumen i somras hade vi väldigt mycket kreativitet och tid och eftersom Hardcore Charlie var så gott som klar och redo att skickas till tryckeri så koncentrerade vi flowet på skapande. Och Mexico har varit någon slags summering av allt. Dessutom så firar vi tio år nästa år så klart att vi vill fira med något alldeles speciellt. Just nu så arbetar vi ut oss men vi är unga och vill forstätta denna charlieistiska explosion.

Så nu har ni ett helt nytt album, hur var det att arbeta i Mexico? Det måste ha gått av bara farten.

Ja alltså tanken var väl inte att vi skulle skita fram ett nytt album bara sådär. Men så vart det liksom att något flög i oss så vi kastade oss ner med nytt påväg upp hur halsarna. Skivan är ju inte helt klar än men de är inspelade - vi har lagt all sång, alla grunder och texterna är färdigskrivna. Ja de skrevs nästan direkt under inspelningsfasen. Låtarna är skrivna på ren rå underbar känsla. Det var liksom bara att gå in i inspelningsrummet, ta på sig hörlurarna, ställa sig framför micken och börja skriksjunga om någonting lagom vesäntligt. Underbart sätt att skriva låtar och dessutom kommer man ju åt dendär direkta explosiva energin som vi gillar.


Skrika alltså. Hur låter det, var får ni inspirationen från? Är det fortfarande Beatles, Hives och Strokes som gäller?

Jag tror att vi alltid kommer att ha en viss kärlek till garagelandet Sverige med kala betongväggar, trasiga trumset och förstärkare som låter något för grusligt! Kanske är det lite där Hives också kommer ifrån. Det kanske du får fråga dem. Sen har våra föräldrar alltid lyssnat på Beatles så skivbacken där hemma var alltid fylld med Liverpoolkvartettens alla album. I många år körde vi en galen version av deras I am the walrus. Det var en otrolig kick att jamma sönder på den i ett groove och sen lämna scenen i ett högljudd rundgång av konstiga gitarrljud. Och sen har vi då Strokes... de slog igenom strax efter att vi hade bildats. De bara kom där med sin ivrigt sömniga pangbra gitarrpop som tog världen med storm. Och se idag, på varje festival spelar ett Strokesband 1, Strokesband 2, Strokesband 3 osv. De har haft stor inverkan på gitarrocken det senaste. Hum, nu spårade vi ur...

Det handlade om inspiration och Strokes.

Ja precis! Jo men ändå om alla vill skriva så nytänkande och kreativt nyskapande popmusik så har man sina rötter vare sig man vill eller ej. Och vi bekänner våran tro till skivbacken med Beatles där hemma och dessa Strokes. Vi fick en kick första gången vi hörde deras debutplatta. Då rann allt till. Vi skrev en massa bra låtar plötsligt och sen vips var vi med turnéer, skivbolag och den heliga första plattan påväg. Det är nog lite svårt att beskriva vad Strokes har betytt för oss. Kanske kan deras torra men rockiga stil i jeansjackor med en vit stratocaster säga någonting... Kolla bara på hur vi såg ut när vi debuterade. Nästan alla av oss hade en blek jeansjacka och en polotröja på oss.

Ja och det gick uppenbarligen hem hos publiken. Ni har fått spela utomlands i länder som Japan, Tyskland, Storbritannien och Spanien. Det har varit lite harvandes i USA också. Hur har det varit att vara på turné jämt och ständigt? Hur orkar ni?

Man orkar inte. Men vi skulle aldrig vilja ha några andra jobb heller. Det är ju dethär som vi älskar och dessutom, tänk på det vi sa om riddarordern.

Vad hade ni för arbeten innan ni slog igenom?

Måns: Jag delade ut tidningar på nätterna.
Henke: Det var 7-eleven för min del och lite små andra trädgårdskneg.
Charlie L: Jag hade ett jättetråkigt sommarjobb en gång, sen dess har jag inte haft ett vanligt jobb
Karl: Jag orkade aldrig arbeta, jag är kanske lite lat. Jag satt hemma och spelade lite gitarr och klippte gräset.
Humle: Min familj har en möbelaffär. Där brukade jag hålla till en del. Det fanns alltid någonting att göra. Det var i lagerlokalen vi började repa en gång...

Men åter till den nya skivan. Berätta, hur låter den? Hur kommer det att se ut!

Haha du ger dig inte. Vi hade som tidigare nämnts på ajjmarebel.blogg.se tagit med oss en himla massa kassetter med demoversioner av aldrig tidigare utgivna låtar som vi har spelat in. Vi blev så otroligt tagna utav energin för det var ett tag sen vi lyssnade på alla dessa kasetterna så ett par av de nya låtarna har sitt ursprung där. Sen är det förstås nyskrivet. Alla tidigare idéer har liksom mynnat fram i dethär. Det låter liksom både Beatles, Hives, Strokes och 90-tal samtidigt! Sen har vi använt oss av gamla analoga syntar från diskoperioden på 70-talet vilket har varit kul att experimentera med. Kort sagt, en kokande het låtsamling med Charlies...

Så vad händer härnäst? Är det semester på sängen nu eller blir det turnébussen. Vad händer med skivan?

Vi ska återuppta våran höstturné och börja här i Sverige för dem som inte orkar titta på Let's Dance eller så. Gå ut en kväll och lyssna på Charlies. Hade vi tyckt varit skitgött. Sen har vi med oss bröderna GG, våra alltiallogubbar i studion och på vägarna. De sitter där med en bärbar dator och mixtrar med de nya låtarna i bagageutrymmet så får vi se när vi tycker att tiden är mogen för plattan att komma ut och se dagsljuset. För de som inte orkar vänta så släpps våran andra singel från Hardcore Charlie nu i veckan, Train to Aberdeen med nya b-spåret Mikael Nilsson should become a rockstar, at least he looks like one och våran tolkning utav Hey ya med Outcast. Fast vi har gjort en skåpigare och popigare version av den låten vilket låter sjukt bra!

Turné alltså. Spelar ni någon utav de nya låtarna?

Vi får se. Kanske. Nu när vi var i USA och spelade så körde vi två nya låtar, Seven days of beautiful punkrock och You can't dig yourself down. Galet bra så vi hoppas att popkidsen ska gilla det också. Det kanske är lite mer svenskt nu, lite mer svenska mörka skogar över låtarna. Det är upp till var och en att analysera.

Jamen då får jag önska er lycka till i höst och i framtiden. 2009 lär ju onekligen bli erat år.

Det tror vi också. Det blir det. Tack så mycket. We'll be back soon...

Ta en banan!/ Charliesponkarna

Kramkalaspojk

Om Gud inte hade velat att vi skulle flyga hade han inte låtit oss uppfinna flygmaskinen eller tryckkabinen för den delen. Ah, tryckkabinen. Är inte det en alltför flawless uppfinning?

Och förresten! En röst viskade i mitt öra att Charlies är tillbaka på svensk mark efter vistelsen i Mexico. Men mer om det får de berätta om själva tycker jag!

Ta en banan!/ Artur

I didn't mean to turn you on...


1 Silly Really
2 The Party Pleaser
3 Stuck Here With Me
4 Sing Along
5 Gut Feeling
6 Perfect Excuse
7 Breathe Life Into Me
8 Hey, I Died and Went To Heaven
9 Kissing Is the Key
10 Thai With a Twist
11 I Didn't Mean To Turn You On
12 Doesn't Make Sense

Vad är då detta för en snaskig samling låttitlar? Slutsatsen är att Per Gessle är tillbaka med en ny laddning låtar. På engelska denna gången. Det ryktas om mindre klubbturné ute i Europa. Lite annorlunda från de senaste stora sommarturnéerna i Sverige. Men hey, i så fall tycker jag att ett besök i Göteborg vore på sin plats också! Plattan Party Crasher släpps i alla fall den 26e november.


Och jo! En annan kul grej är att trummis-Sylle från The Ark och hans egna band The Guild med medlemmar från bla Empire dogs och Dungen är tillbaka med ny platta i november. Den heter The Golden Thumb och smakprovet Let me loose let me loose! finns att lyssna på deras myspace.

Ta en banan!/ Artur

Pojken heter Artur!

Jag är hemma. Och jag kommer med budord från SAS inflight-tidning skrivna utav Chris Andersson:
"If you're a kid you probably have more time than money. That's the force behind MP3 file trading, wich is kind of hassle but is free... But as you get older, the equation reverses and $0.99 here and there no longer seems like a big deal. You migrate into a paying customer".

Rom var väldigt trevligt. Jag vill nog tillbaka tror jag. Eller något sådant. Vi får väl se. Jag tänker i alla fall hosta upp massa spännande bilder och berättelser från mina nyupplevda äventyr i den stora världen...


Ta en banan!/ Artur

The white trousers-boys

Jag har bevis. Det är till och med samma jeansmodell.
De vita byx-bröderna strikes soon again. Be shure.


Ta en banan!/ Artur
don't believe in cocaine, I've got a speedball in my head

The shock of the lightning - TELEFUNKERS live helt totally bananas på Höststormen `08


WOAH! Jag vet inte var jag ska börja någonstans. Det liksom bara hände något sjukt galet när Telefunkers äntrade scenen och öste loss ikväll. För att citera mig själv och min oöverträfflighet "det var mest som en explosion med efterföljande tryckvåg och efteråt kunde ingen riktigt säga vad som egentligen hände". Sannerligen, jag pratade med St Nicolaus i bandet efteråt och vi kunde inte sätta fingret på vad som egentligen hände.

Jag vet inte. Först liksom öppnade vi med Right Right Baby o allt kändes fint. Sen allt eftersom stegrades saker o ting. Jonas LAs sträng gick av i den stegrande hettan och han fick tag på en annan elgitarr. Under Go Bananas får jag för mig att sjunga Håkan Hellströms Hurricane Gilbert i oerhört ljus skrikigt fin stämma. Sen fick Our summersong 7000 till svänget något redigt. Sen kom Ready to live och då brann stubinen farligt nära laddningen alltså! Jag körde vattenkanonen, ramlade baklänges in i trumsetet, reste mig och kom upp på fötter för att återta micen och sjunga den grymma låten. Jag stod öppet och pratade om min kärlek för Oasis också. Boom Baby drog igång allsången och allt var gemytligt till tusen. SEN KOM VÅRAN NYA LÅT DANCEBAND OCH THE PLACE WENT TOTALLY BANANAS! Jag bytte förstås om till polotröja och den italienska fotbollströjan för deras landslag med den azurblåa färgen. Danceband fick laddningen att explodera. På mixerbodet lyste alla tänkbara lampor rött och Alingsås skakade av explosionen! Stan' vibrerar väl fortfarande.

Tiden började bli knapp så vi drog igång Boboboo. Energin från tryckvågen vällde vidare och jag kan inte riktigt återge vad jag & St Nicolaus gjorde där på scenen. Det kanske bör lämnas osagt. Alla fick i alla fall veta vad bandmedlemmarna hette och vad jag sexigt hette - Artur.

DumdumdumdumDÄENG! Så var det slut för den gången. Vi gick av scenen helt snurriga efter en åktur som varken vi eller publiken som var där sent ska glömma. Jag bifogar lite mindre hetsiga bilder om ni nu sitter o skakar.

Setlist:
Right Right Baby
Let's Go Out and Rock!
Go Bananas
Our Summersong 7000
Ready to Live
Boom Baby
Danceband
Boboboo







Ja Telefunkersbandet var oroväckande bananasgrymma. That's it and I'm proud to be a part of it. Over and out.

Ta en banan!/ Artur


There will be a show tonight

Telefunkers spelar 21.45 ikväll på Fabrikens scen. Vi tänkte spela en ny låt som heter Danceband. Vi har en annan ny låt som heter Haha haha men den kanske vi inte spelar just ikväll.

Bra reklam, säga att man inte spelar den. Fast det finns ju i och för sig sånadär grejer att säga när man väl står på scen typ som att Beatles står på scen och säger att de inte tänker spela She loves you ikväll och sen som sista numret så spelar de just She loves you.

Hörde att det kanske kommer en engelsman och lyssnar ikväll. Hoppas han gillar Oasis. Eller något. 21.45 får vi svaren alla vill höra.

Ta en banan!/ Artur

Gud va BRA

Vi hade ännu en såndär helt euforisk spelning häromkvällen. Jag börjar bli van om att det alltid blir sådär galet när Telefunkers spelar. Håhåjaja, vi spelade som sista akt ut för kvällen på caféet Ljungblads i stan' och jisses. För det första kokade lokalen, det var redigt varmt och alla satt på helspänn å väntade på kvällens stora final - Telefunkers.

Sen så började vi och ja, jag kan inte återge vad som hände exakt. ALLT VAR BARA SÅ BRA. Gud va BRA. Bästa låten för kvällen? Hm ja alltså, Ready to live var inte dum alltså. Go Bananas är ju alltid, jah ni förstår! Boboboo kammar nog hem priset för kvällens bästa låt. Då bröt euforin lös tror jag.

Oh jo jag gjorde ju vattenkanonen också, ni vet fylla munnen med vatten och likt ett vulkanutbrott/explosion skjuta ut vattnet i luften. Ah den kvällen.

Men allt kul har ett slut men vi kan fortfarande se fram emot något. Bandet spelar igen imorgon. Så gå in på våran myspace och ladda upp. Imorgon har våran nya låt Danceband premiär. Stimmad och klar :D

Låtlista för Telefunkers på Ljungblads oktober 16:
Right Right Baby
Let's Go Out and Rock!
Go Bananas
Our Summersong 7000
Ready to Live
Boom Baby
Boboboo

Ta en banan!/ Artur

It takes a fool to remain sane

Svårt att säga något. En bra förklaring är väl densamma som när ens favoritband ÄNTLIGEN äntrar scenen inför stormande jubel och oändliga applåder. En sådan energi som bara bryter lös och likt en flodvåg forsar fram utan hejdning.

Samma sak här. Fast än jag vet hur VM-finalen mellan Italien-Frankrike sommaren 2006 slutade så sitter jag ändå med en klump i halsen när de lägger straffarna för ett slutgiltigt avgörande. Ja jag nästan skakar av spänning. Man liksom sitter på helspänn varje gång de lägger en straff och bara BER OM ATT ITALIEN SKA SÄTTA BOLLEN I MÅLET eller att målvakten Buffon SKA RÄDDA BOLLEN. Och sen när Fabio Grosso sätter den sista bollen får man lust att bara explodera på detdär sätter som när U2 äntrar scenen. Ni som känner mig förstår vad jag pratar om. Vissa tycker man är dum i huvvet när man jämför rock och fotboll meeeeen jag vill ändå säga att dessa två ämnen har en del gemensamt.

Puh nä nu ska jag fortsätta att läsa Oliver Twist utav Charles Dickens. Tänk om jag hade varit Charles Dickens. Eller. Äh. Just det. På fredag när Telefunkers spelar. Bli inte förvånade om den azurblåa tröjan åker på frammåt slutet av konsertern.

Oh jo en grej TILL. Jag är ingen vanlig liten supporter, jag råkar ha något litet gemensamt med dedär blåklädda pojkarna som blir helt till sig av lycka när sista bollen flyger in i nätet...

Ta en banan!/ Artur

She was just standing there on the floor, take the time and you will see why I'll try


Hej på er därhemma! Idag var vi vad man kallar "on fire". Vi spelade en låt som heter On the floor i studion och det var helt sanslöst! Samtidigt hetsade bröderna GG oss till att bli ännu vildare. Vi satt hela dagen med On the floor och blev som tokiga! We just went totally bananas over this hot song.


Vi har också införskaffat ett antal Moogen-synthar/orglar, vad man vill kalla det! Jajja vi har kommit i ordning med ett par "Moogs" och nu låter det riktigt härligt. På rasterna sitter alla och spelar små funkiga riff och har sig. Fast nu börjar vi ladda upp för USA. It's gonna be amazing.

Ta en banan!/ Charliesponkarna

People say it's a waste of time, I say it suits me just fine

Men om människor i vårt avlånga land har så svårt med jantelagen kan de väl begrava sig för här kommer jag.

Ta en banan!/ Artur

God only knows


Om jag vore gud skulle alla få avbilda mig - om de gjorde det snyggt.

Och oh, om ni inte känner igen titeln bör ni ta er en allvarlig lektion i pophistoria.

Jo en till sak om gud-grejen. Min skivsamling skulle vara bibeln där varje skiva liksom är en del av den stora bibeln. Och på min högra sida skulle Per Gessle, U2 och Zlatan Ibrahimovic sitta. Jag måste bara få in The Ark och Caesars någonstans alltså. Men de finns ju med i min stooora bibel i och för sig.

Ta en banan!/ Artur

We don't really like it because we really like this


Ehh vi skulle bara meddela oss lite här va. Till helgen åker vi på miniturné till USA. Det blir en spelning i San Francisko och två helt crazy spelningar i New York. Det blir fräsigt kul så har ni vägarna förbi kom och rocka er galna med oss!

En liten förklaring också, vi fyller mellanrummet mellan The Beatles och Jay-Z. Dessutom älskar vi Kraftwerk och är alltid bättre än huvudbandet om vi är förband. Klart det är så, det är vår plikt. Vi är inte här för att spela för banden, vi är här för att spela för publiken...

Ta en banan!/ Charliesponkarna

Vafan, natten är ung vi kan slå sönder några timmar ihop


Som Hardy Nilsson sa "detta är stor popmusik!".

Hives är som Kalleponken säger "så j.vla hårda!". Ja de är verkligen fräcka. Fast jag är ju i och för sig Artur. Så det så. Pilutta er.

Ta en banan!/ Artur

Mexico rock


Men hej på er därhemma i stormiga Sverige! Eller någon annanstans i den stormiga världen för den delen. Ja här är vi fortfarande i Mexico och spelar. Varje kväll tar våran studioman Gordon och hans kompis Greg (vi kallar dem för bröderna GG) ut oss på strapatsrika vandringar i terrängen såvida vi inte smiter ut bakvägen innan vi ska träffas. Vi har det i alla fall jättekul mammor och pappor.

I fredags var vi i Mexico city och rockade. Det var en härlig atmosfär och vi hade många kompisar från USA på plats! Humle var först upp på scenen inför extranumren och drog en charmant liten vits varpå mexicanarna föll för oss pladask. Tack Humle, vad hade vi gjort utan dig?

Väl hemma i studion igen fortsätter arbetet. Vi tog nämligen med oss massa casetter hemifrån med tidigare låtidéer som inte har använts. Vi har suttit och lyssnat igenom dem och förundrats över hur mycke bra musik vi har gjort och nu har vi bestämt oss för att vi måste liksom försöka ladda in all den energin och framfusigheten som finns på alla dessa casetterna! De innehåller en helt otroligt galen energi och var så lugna, vi har insett det nu och vi tänker bulla upp med ett riktigt låtkalas. So stay tuned...

Låtlistan från Mexico city-konsertern
1. The Power
2. Hey killed radiostar
3. We like you a lot a lot a lot a lot
4. 21st century Charlie
5. Long live...
6. Hurricane #1
7. Give the people what they want
8. Our song
9. Danceband

Extralåtar:
10. Train to Aberdeen
11. Van Charlie

Ta en banan!/ Charliesponkarna


Give me my stapler back, won't you

Jag är ingen hejare på Bo Kaspers Orkester eller så men. Kanske är den senaste plattan bland det bättre de har gjort!

Ta en banan!/ Artur

Texacoson

Axl i Whyte Seeds. Hans röst är helt otrolig. Whyte Seeds, snälla kom tillbaka. Det är inte varje dag ett band kommer och leverar sådana direkta poplåtar som ni. *Smack* direkt.



Ta en banan!/ Artur

Gör slut med din pojkvän, bli ihop med mig istället

HEJ. Jag kom iväg till Stockholm ändå. Såg på generalrepet av Cabaret på, jah vad det nu hette. Rickard Wolf var med i alla fall och lite andra skådisar. Rickard passade oerhört bra in i sin roll vill jag säga.

Efter ännu ett besök hos Pet Sounds så konstaterade jag att de inte bara har dålig sortering, nej, de har även tråkig personal som varken har Brainpool eller JET inne i butiken. DE HADE INTE ENS EN SAMLING MED BRAINPOOL. Och de ska vara en hipp skivbutik? Pet Sounds ner, Bengans upp. För på Bengans kostar inte skivorna som ett sjuvåningshus och där är det sorterat och de har skivor inne. Jag köpte i alla fall en skiva för att trösta dåliga Pet Sounds. Det blev en skiva med 22 Pistepirkko! De är, roliga...

På vägen hem från Stockholm igår lyssnade jag främst på U2. Tacka iPod video vetjag - U2 live in Paris 1987. Sen kom Malin så jag presenterade Whyte Seeds för henne. Bra band, de borde komma ut och spela igen. Släppa ett nytt album och ha en liten blygsam höstturné i slutet av november eller något. Gitarristen är med i Pacific ni vet.

Väl hemma väntade nytillkomna medlemmar till skivsamlingen. Nytt med Oasis, Hello Saferide och Bo Kaspers Orkester. Bo Kaspers har gjort en härlig platta, den är inte dum! Popkidsen skulle gilla det, tycker jag...

Ta en banan!/ Artur

Seven days of beautiful punkrock


Hej alla! Vi har efter en intensiv turné-vecka i regniga England med sju dagar av vacker punkrock nu förflyttat oss till varmare breddgrader och förcolumbiska kulturer med barktrumpeter, skrapinstrument av sköldpaddskal, snäcktrumpeter, slitstrummor, flöjter, trummor och massa tacos-chips, burritos och märkliga rusdryckers favoritland nummer 1 - MEXICO! Vi landade härom natten och har gjort oss hemtrevliga i studion där vi har börjat lägga grunderna för vårat nästa album! Eller som vi föredrar att kalla det - vårat jubileumsalbum. Igår var vi faktiskt nere på stranden och spelade in sång för vi tyckte att ljudet blev så vackert! På fredag är det dags att rocka Mexico Citys sockar för då spelar vi på The Hill Club i staden. Ska bli oerhört spännande.

Nåja vi var ju faktiskt i England förra veckan. Vi hade releasefest för engelsmännen i London för vi tyckte det passade sig då även de skulle få fira det nya albumet. Engelsmännen visar fortfarande prov på att vara äkta fans. Vi behövde till och med poliseskort in till vårat spelställe i London och Manchester. Inte illa. I London träffade vi Noel Gallagher från Oasis. Trevlig liten prick dendär! De släpper förresten nytt nu i veckan, ska bli kul att lyssna på. Kul att även Per Gessle ska släppa nytt, vi fick höra det idag.

Nej nu måste vi gå tillbaka till våran fint tapetserade studiolokal. Hur plattan kommer att låta? Tror det blir typ som Bob Dylan, Beatles, Kinks, Small Faces, The Hives, Wall of Vodoo, Oasis, Charlatans, Stone Roses, Brainpool, Elvis Costello(fast mycket roligare), Sex Pistols, Buzzcocks, Ramones, The Band, John Lennon, Zombies, Sonics, Caesars, Kraftwerk, Zlatan Ibrahimovic, PeterBjörnandJohn, Strokes, JET, U2 (som de lät när de var riktigt unga, ni vet sådär lagom barnsliga, nästan demostadiet), Television, Jeremy Jay, The Clash, Supergrass, Mascots, Canned Heat, Echo&theBunnymen, Velvet Underground, Creedence, popbandet Brown ni vet och så förstås TONVIS UTAV CHARLIES!!!
Hängde ni med?
Vi har lite bilder från studion hittills. Och en från spelningen från London förra veckan. Mums :)

Calle gör lågdansen inför studions enda spegel...



När Henke och Charlie ska börja spela in en grej drar våran studioman Gordon ett skämt, först vet inte Henke och Charlie om de ska skratta eller gråta...

Fast de bestämmer sig för att skratta :)

Vi på scenen i London. Stället hette The Guild Café och vi hade en fantastisk spelning!

Nej ha det så fint nu.
Ta en banan!/ Charliesponkarna

Välkommen till min nya blogg!

Sjuk idag. BLÄ. Ser ut som att jag missar Stockholmsresan. Det var ju inte så kul.

En glädjande nyhet är i alla fall att Per Gessle släpper nytt i höst! Jupp jag fick reda på det igår. Han ska släppa en ny engelskspråkig platta som heter Party Crasher. På Per Gessles hemsida www.Gessle.com så beskriver Per Gessle den nya plattan såhär  ”Låtarna är skrivna med avstamp i 70- och 80-talens dansmusik. Resultatet har blivit ett kul album som både är omedelbart och framfusigt men också eftertänksamt och vackert”. Albumet släpps den 3e december men redan den 27e oktober släpps singeln 'Silly Really'. Länge leve Per Gessle. Hurra hurra hurra. För bra för att vara sant.

Ta en banan!/ Artur

Oh my, do theese things still excist?

Tänk er mörk bister svensk 1700-talsmisär. Typ 1732 eller ta vad ni vill. Eller försök placera det någonstans i nutiden. Jag hittade en berättelse som jag skrev, typ, kanske i våras bara lite sådär. Minns ni vad stafettskrivning är förnågot? Det gjorde man ibland förut i skolan. Att någon började skriva nåt, man vek papperet så man inte såg vad som hade skrivits, papperet skickades vidare till nästa person som skrev osv. Detta är lite så. Ibland. Man kan säga att jag ballar ur ibland. Eller. LÄS LÄS LÄS. Walk idiot walk. Let's get started. JERK IT OUT!

Sagan heter:
SAGAN HETER KUL
Det var en såndär grå och iskall morgon. Lucas satt lutad över bordet med en besvärad min. Natten hade varit iskall och nu slängde Hans in några extra vedpinnar i elden. Sedan slog han sig ned vid bordet och doppade sin skorpa i den varma drycken. Efter att han hade svalt alltihopa reste han sig och tog med sig en kopp till Johnny på andra våningen. Johnny var sjuk och det såg illa ut för honom. Kylan gjorde det inte bättre.

Plötsligt öppnades dörren, det var bredhöftade Bettan i nattmössa. Hon bar ett knyte och hon såg till att stänga dörren kvickt efter sig. Ty det var en kall marsdag. Hon gick in i köket som var kyffigt och trångt. Snart stod hon vid spisen och rörde med en stor slev i grytan medan hon muttrade något om Lucas. Han satt i övrigt fortfarande kvar vi bordet. Nu kom Hans nerför den lilla trappan.
- Jaså, nu är det värre med Johnny! Sade Bettan och blängde.
- Det finns inte mycket mer vi kan göra. Sade Hans och lade två pistoler på bordet framför Lucas.
Lucas vred på sig, tog pistolerna och reste sig.
- Jag svär, kommer han hit ska den jäveln allt få! Sade Lucas bittert och klev ut i den allt mindre farstun där han tog på sig sin rock och satte hatten på huvudet. När han klev ut drog det kallt genom dörren innan han stängde efter sig. Bettan vände sig om och fortsatte att röra i grytan medans det obarmhärtiga mumlandet fortsatte.

Ute på gården låg en hög vedpinnar staplade. Vinden bet och Lucas stod bredbent. På några meters avstånd stod Benny, den fule och otäcke. Han var ond och mörk i sitt sinne. Som ung var han en hetlevrad karl men det är en annan sak.
- Ödet ler, inte sant Lucas? Sade Benny hånfullt.
- Din jävel, hör du det? Svarade Lucas kallt och Benny skrattade ondskefullt och kallt. Han gjorde skäl för sin volym.
- Du är svag och luktar illa, dessutom är allt mitt här haha! Benny höjde sig med haka i hans skratt.
- Så fan heller, vi ses i helvetet! Sade Lucas ännu kyligare och drog pistolerna. Benny hann knappt sluta skratta innan Lucas avlossade två skott. Kort därpå föll Benny till marken med blodet rinnnande som befläckade honom. Inte ens den vita krutröken han blåsa bort. Lucas tog några kliv fram mot Benny som låg orörlig på mage. Han var stendöd. Lucas vände på den döda kroppen och knäppte upp rocken. I innerfickan fann han ett brev och några värdepapper som han tog. I en annan ficka låg Bennys börs. Lucas öppnade den och fann där ett par daler. I mannens väst fann han ett klockur. Alltsammans stoppade han på sig, klädde av liket som han stoppade i en säckväv och lade på en vagn. Han spände för en häst och åkte ut till klipporna. Där i vattnet låg hans höbåt. Han lastade i liktet och satte ett litet segel.

Nere i den lilla kajutan satt korte Conny som kalasade på en sup och en brödbit.
- Jaså, du har skjutit honom nu! Sa Conny.
-Trodde satan hade tagit ditt liv istället, fortsatte han.
Lucas muttrade något innan han började skratta. Vid Connys fötter låg även korte Lars.
- Hördu Lars! Dags att göra rätt för dig och ta rodret. Lars tog på sig sin skinnjacka och mössa varpå han gick ut. Den överbefolkade lilla kajutan blev en man kortare men där fanns fortfarande två män samt en höna. Hönan Astrid.

Vågorna gick nu högre och högre. Lars stod vid rodret, ibland kräktes han, ibland inte. Han var nog mest surrealistisk. Det blåste välldigt och båten krängde till häftigt ibland. Han kände sig nog ensam, dendär Lars. Inte undra på det när alla hans vänner och familj var döda. De hade gett sig tusan på att vinna en gatustrid och alla utom Lars strök med. Nu målade han med sorg i handen medans ungdomen färgade sin tillvaro i onaturlig prakt. Var det stolthet eller bara fördom?

Nere i kajutan gjorde sig Lars och Conny lustiga över hönan och de skrattade våldsamt åt det. Efter hand blev de alltmer berusade och de glömde tid och rum. Men det funkade aldrig. Det var som engelska med tysk brytning. Men den rätta känslan av att de pratade samma språk fanns aldrig där. Inte heller pratade någon latin. De förstod ändå inte. Inte karaktären heller.

Nu bankade Lars på kajutataket. Han hade nu ett rather off colour-ansikte. Lucas kom upp spikskärpt och såg den väldiga fyren framför sig. Han tog liket och hoppade över till några stenar och gick sen uppför backen till fyren. Vid dörren stod en mager vakt som inte tycktes ta någon notis om Lucas närvaro. Lucas sparkade upp dörren och bar in liket. Han gick uppför trappan till fyrelden där en karl med rött ansikte stod och blängde.
- Ta dessa, du behöver dem aldrig! Sade Lucas, slängde värdepapprena på mannen innan han slängde liket i elden som slukade Benny i ett nafs med sina våldsamma lågor. Då fick Lucas syn på vad som skedde och utbrast:
- Jag drömmer väl inte? Nej, minsann, det är Adonis!

SLUT.

Jag ger inga kommentarer. Historian säger sig självt. Jo förresten, jag lade denna berättelse i kategori pop. Ni kan ju själva se.

Ta en banan!/ Artur

Jag fick en bulle, bara en sån sak...

Så jag fick en bulle. Eller jag upptäckte det lämpligt nog i morse innan jag gav mig av till skolan. Det är ju hur smickrande som helst. Vilken oerhört snäll tanke att stoppa ner en bulle i en liten grej... ja mena ask, skicka med ett textmeddelande å så.

Jag har idag i övrigt varit väldigt väldigt förkyld. För att inte tala om halsen. Och vi som ska åka till Stocholm på onsdag. Hope I don't get fever. Nu sitter jag med världens läskigaste halstablett i munnen. Jag har inte haft någon större tro för halstabletter so this better work. Ska sjunga imorgon igen...

Än en gång, TACK FÖR BULLEN. Jag ger igen, eller ja alltså på ett fint sätt...


TA EN BANAN!/ ARTUR

Toniiiiiiight I'm a rock 'n' roll STAAAAR


Behövs det någon närmare känslomässig beskrivning egentligen?! Oasis nya platta Dig Out Your Soul rockar snart sockarna i världen, en bomb är påväg att brisera...

Ta en banan!/ Artur

Sugarplum Fairy vs. The Charlatans

Såhärva'. Jag bara upptäckte att Sugarplum Fairy och The Charlatans har något gemensamt. Kanske inte bara att de båda har Oasis-komplex på något sätt men att de verkar likna varandra i sina harmonier om man tänker rent musikaliskt.

Jag har mycket pedagogiskt plockat två låtar å så för att ni ska kunna märka skillnaden. Eller ja sambanden kanske!

The Charlatans - Can't Get Out of Bed.
Är det någonstans man märker av släktbanden med Oasis så är det väl onekligen här. Charlatans är förresten rena låtskatten för den som inte upptäckt dem. Verkar det i alla fall som. De höll på en massa på 90-talet vilket de fortfarande gör i och för sig. I år släppte de albumet You cross my path.


Sugarplum Fairy - Far Away From Man
Sugarplum Fairy vet vi alla om. Lillebrorbandet till Mando Diao. De bildades 1998 och var väl mer ute på vägarna före sitt storebrorband faktiskt! Hursomhelst lyssna på denna låten och ha Charlatans i tankarna. Refrängen i denna låten sitter som ett smack. Voila! Lyssna även på låten Stay Young med SP. De släppte som bekant sitt tredje album The Wild One för några veckor sedan.



Jah eller något i den stilen. Hoppas ni fick er en liten tankeställare. Fin musik båda två tycker jag.
Ta en banan!/ Artur

Oh sweet nothing!

Inget tidigare skådat band röjer som Telefunkers. Det var i alla fall vad vi fick höra igår efter konsertern.

Ta en banan!/ Artur

Kometenmelodie


Ska man skriva häftig musik med rymdorgel ska man först lära sig tyska!
Eller... hursomhelst. Detta Kraftwerk är det bara folk som hört namnet av. Men har ni hört musiken? Innan ni fortsätter att lyssna på Strokes eller Franz Ferdinand eller kanske The Cure så lyssna på detta. DET INGÅR I ERAN ALLMÄNBILDNING. För nog kan man faktiskt ta sig igenom en låt utav Kraftwerk. JOHO.

Ta en banan!/ Charliesponkarna

Telefunkers live på Kakstormen

Gårdagens kväll började faktiskt med att jag framförde en låt tillsammans med goa Erik från Agromania och hans kompis. Den hette något i stil med 'Varför gjorde jag slut?' och den var grym!

OCH SEN ALLTSÅ! Akustisk spelning med Jonas och Joakim och förstås med mig i spetsen för kalaset. Vi körde lite kramgoa låtar utav Telefunkers och publiken var med från första stund. Dock lite tomt med frånvarande bandmedlemmar, nåja den 18 oktober är allt som vanligt igen för då rockar vi sockarna på Höststormen!

Vi körde en liten raritet som avslutande låt igår - The Knapphål Family. Det går faktiskt att lyssna på den på bandets myspace så do that if you're sugna.

Oj just det. Vi soundcheckade med den nya låten Danceband också! Tror att vi spelar den på Höststormen '08.

Låtlista:
Let's Go Out and Rock!
Right Right Baby
Go Bananas
Our Summersong 7000
Boboboo
Boom Baby
The Knapphål Family

Ta en banan!/ Artur


Is this it?

Telefunkers spelar pepp-rock. Någon som invänder?

I sådana fall är jag, bandets galjonsfigur och självutnämnde peppfarbror!

Ta en banan! Artur
psssst ni missar väl inte Telefunkers på fredag när de spelar på Alingsås Ungdoms & Eventcenter? :)

RSS 2.0