We're not gonna make you happy(maybe), we're gonna make you blue

Det ser ändå ljust ut på skivfronten. Flera favoritband är påväg med nytt fammåt hösten. U2 kommer nånstans sent i höst, tidigast i oktober. Oasis gör likaså, de släpper sin Dig Out Your Soul den sjätte oktober. Sugarplum Fairy är färdig med sin platta och är på g. Tre stycken, hattrick eller vad det nu heter inom fotbollen. Inte dåligt. Tills dess lever jag på tidigare plattor med Oasis, Wannadies, Sugarplum för att inte tala om U2. Time is on my side.


Två otroligt bra skivor, The Masterplan med Oasis samt Bagsy Me med The Wannadies - 90tal i ett bra skal ;)

Ta en banan!/ Artur

Liiiiiiiten men exkLUsiiIIV

Det HÄR är popbandet Charlies. Vi kanske borde lägga till ordet indie och det är klart, de gillar såndär barnsligt glad indestudssvängpop men indiepop kan ju vara mer. Jag får undersöka saken. Hursomhelst. Charlies har i sommar en kort men liten sommarturné, eller jah, spelningar lite här och där. I slutet av sommaren släpper de deras nya och tredje album, mycket spännande, och förstasingeln 21st Century Charlie är påväg. Kanske blir det lite bloggrapport från vägarna när Charlies beger sig. Vi får väl se...

Förresten, ni såg väl Ernsts första avsnitt av Sommar med Ernst i TV4? Fantastiskt är bara förnamnet. Missa inte nästa avsnitt.



Ta en banan!/ Artur

D'yer wanna be a spaceman?



Samma år som Gustav III lade av med sitt liv så föddes en liten engelsman i England. Han var liten för att han var nyfödd och när man är nyfödd är man i regel per definition liten. Per definition? Försök sätta in det i ett bättre sammanhang då. Jaja denne lille engelsman växte upp vid namn Percy Bysshe Shelley. Han hann bla att bli relegerad från Oxford för sin tidsskrift Necessity of Atheism samt gifta sig med en 16-årig tjej som strax begick självmord. Percy gifte om sig och flyttade senare till Italien där han fick ett såkallat "flow" och hade sina mest produktiva år som stor romantisk författare. Eller något. Percy hatade förtryck och drunknade under en segeltur 1822.

Om jag hade satt in honom i ett band?: Det hade nog faktiskt blivit ett indie-popband av något slag. Percy hade funkat bra som gitarrist eller sångare. Or both.

Ta en banan!/ Artur

Chances are we might be stars and live forever

It's time to react. "Oslo är Sveriges huvudstad". Jag kan inte ta det helt enkelt. Det håller inte, vi kan inte gå med på något sådant här. Jag har varit i Oslo en gång, rätta mig om jag har fel. Jag var liten och bodde på ett fint hotel som jag inte minns något av. En dag blåste det men min syster hade en röd jeansjacka så det ordnade sig. Rött kan vara snyggt joho.

Jaja men hörreni engelsmän. Tack för popen men OSLO ÄR INTE SVERIGES HUVUDSTAD. Skulle jag säga att Edinburg är huvustad i England kanske? Nej, trodde väl det. Dags att varva ner med lite 100 Höjdare eller Wannadies. Take it easy här eller här för den delen.


Ta en banan!/ Artur

Ohh jäklar



Jag kunde ha lagt upp en video med The Who från 60-talet när de slå sönder sina instrument o förstärkare efter en låt i tv. Men jag tog Loket när han snurrar ett hjul istället.

Ta en banan!/ Artur

Hon vill sväva över ängarna

Jag lägger ner min utredning om huruvida Kristian Anttila är en bra popartist eller inte. Jag orkar helt enkelt inte. Däremot har jag funderat över hur det skulle ha varit om Göteborg var huvudstad istället för Stockholm. Tänk att landa på Landvetter och kaptenen hälsar välkomna till Göteborg - "våran huvudstad". Dessutom skulle det vara ombytta roller, Landvetter skulle vara den stora flygplatsen och Arlanda dendär som knappt har en åskådarterass. Jag mena, som inte har någon. Hej LFV. Eller det kanske inte heter LFV längre i och för sig.

Jag tror jag tar och bakar bröd istället. Som jag sedan äter upp. Ingen dum idé.

Ta en banan!/ Artur

Gräddfilens vänner

Låt mig presentera ett fantastiskt eminent sällskap: Gräddfilens vänner. Detta otroliga sällskap gör nothing but eating gräddfil och samtalar om dess viktiga inverkan på våra liv med sin runda smak. Runda smak? Vad är en rund smak? Finns det trekantig smak? För att inte tala om den femuddiga smaken eller den fyrkantiga. Nåja ni kanske har fattat grejen. Hursomhelst. Det liknar nästan Lövens intresseklubb, hur de hänger där och noterar allt intressant, nja.

Det här blev inge vidare. Känns som att dethär med Gräddfilens vänner rann ut i sanden, eller rann ut i gräddfilen haha hoho. Jah. Men jag lovar att äta gräddfil till middagen idag och att prata om det när jag en vacker dag blir sommarpratare samt att lyssna in mig på Kristian Anttila. Se om det håller... se, jag mena höra. Som att se om det är gott, smaka istället.

Ta en banan!/ Artur

Sluta skratta

Jag skriver vad jag vill mamma. Bara så att alla vet.

Ta en banan!/ Artur

Let's pretend we're electric

Tänk att få spela en av sina hits, varva upp den mot slutet, slå av, lämna en gitarr på rundgång och sedan lämna scenen. Samtidigt börjar publiken ljubla ännu vildare tills den börjar skandera bandnamnet. Låt oss säga Down&Ups. Samtidigt bakom scenen byts om kläder och vatten halsas. Sen går man tillbaka ut på scenen och möts av ett otroligt ljubel. Man plockar upp intstrumenten och kör den sista låten, en cover, My Generation utav The Who. Än en gång avslutar man med en stor rundgång. Länge står man och tittar på publiken som ljublar allt högre och högre. Tillslut vinkar man och säger "thank you! we love ya, see you somehwere, goodnight!". Sen glider man av scenen och går raka vägen till den väntande bileskorten som tar en tillbaka till hotellet. Alternativt till flygplatsen för att ta planet hem och fira någon familjemedlems födelsedag...

Tänkte bara utifallatt...
Ta en banan!/ Artur

Hello Mary and y'all sisters!

Idag har jag matat musikbranschen. Det bar sig åt som så att jag sedvanligt tog tåget till Göteborg där jag fortsatte med spårvagn upp på trevliga majorna till Bengans. På majorna har även Telefunkers spelat, dvs på Musikens Hus. På, jobbig preposition, vi spelade ju inte på taket eller så. Hursomhelst. Jag fann vad jag hittade, fast jag hade gärna köpt en Strokes-platta också. Men jag tyckte det blev lite för dyrt. Bara så att ni vet. However, när jag hade betalat var jag slutligen ägare utav ett exmplar av Oasisdvdn Lord Don't Slow Me Down med turnédokumentär samt konsert på två skivor, ett ex av Oasisplattan The Masterplan samt Franz Ferdinands senaste platta You Could Have It So Much Better. Min mamma tyckte jag skrev olämpliga saker i just denna meningen, bara så att ni vet, så nu skrev jag om det istället. I alla fall. Nu har jag dem komplett och i fysiskt tillstånd haha.

Dessutom fann jag idag att Moneybrother spelar på Kulturkalaset i Göteborg den 12e augusti. Härligt! Kul att se honom igen. The beat goes on...

Ta en banan!/ Artur

Gårdagens grej of the day

Gårdagens grej of the day är tveklöst Timo Räisänen under soundcheck tidigt på dan iförd en oemotståndlig dress samt monstermask och en vacker mössa...



Dagens platta: Love will turn you around med Timo, det måste nog va så...

Ta en banan!/ Artur

Tiiiiiiimo

Så var det konsert med Timo Räisänen. Skillnaderna var ganska stora från den senaste på Pusterviksteatern i november till Stora scenen på Liseberg i ett lagom blåsigt/soligt juni. Just precis, låt oss få vädergrejen undanstökad. Vädret tog ner energin lite kanske på sätt och vis då det inte var den varmaste dagen precis. Nåja, ändå tycker jag Timo med band gör en bra spelning som precis som GP tyckte tände till under Sixteen. Hiten Sweet Marie stupade dock ganska platt, inte konstigt kanske när den hamnar någonstans i mitten av konsertern, medans inledande Gee Wizz håller formen. Att minnas låtlistan i huvet är svårt, men att Timo spelar en raritet som Pussycat från hans första album är roligt. Avslutande My Valentine överraskar på sätt och vis, plötsligt var konsertern slut...



Andra bra låtar denna kvällen: Sunday, Spill Your Beans, Come Sunshine

Ta en banan!/ Artur
ps. det var förstås väldigt kul att få vädra lungorna lite till enligt p3 landets bästa liveakt!

Min hälsning

Samtidigt som det sker razzior nån annanstans i världen eller som någon upplever en mardrömslottning så sitter jag här lagom förkyld och ganska trött i en idylliskt regnig sommar. Det är tyst och skönt. Nyss skrivit en riktigt bra låt, så jag är ganska nöjd och kan luta mig tillbaka innan det är dags att börja om från grunden med nåt nytt. Den nya låten är någon slags sommarlåt med ganska glad "spring-i-benen"känsla. Jag gillar det, hoppas andra faller för det också. Dessutom, den är påkommen på midsommarafton, kan det bli bättre? Nåja grundidén i alla fall. Resten av låten föll på plats härom natten. Plötsligt rann det bara till och allt var nerskrivet på några minuter. Det var samma sak med tex Boboboo, jag anar ett mönster. Eller så är det något annat. "Och jag vet, jag vet, du hade tyckt om dem... "

Ta en banan!/ Artur

Grej of the day

Dagens bild. Lyssna även på >>detta<<.




Ta en banan!/ Artur

Jag har det i mig

Skapande har inget tidschema, det bara kommer närsomhelst. Om det så skulle vara 01.36 på (kvällen haha) natten. Det är vid sådana här tider jag inser att jag måste vara påväg att bli ett geni. Jag har det i mig helt enkelt. Jag hör låtar varje dag som jag lika gärna skulle kunna ha skrivit. Jag är lika bra som vilket wannabe-indie band som helst. Till och med bättre än vissa. Fast vi ska inte blåsa på för mycket glöd nu kanske. Inte gå in på detaljerna så att säga, dem får ni spekulera i. Jag vill bara säga att jag har skrivit en låt med hint till sommaren. En låt som ska få er att säga i era kompisars öron när ni ser Telefunkers att "åhh de är så himla bra!". Precis, jag vill önska er en trevlig söndag. Jag.

Ta en banan!/ Artur

I know you are, I said you are, who am I then!

För en kort stund i världshistorien var Libertines världens bästa band för ett par år sedan. Och den här låten stod väl onekligen med i centrum. Don't Look Back Into the Sun, och visst är den bra. Johorå det skulle jag vilja säga. Trevlig låt att ha en regnig midsommar :)



Ta en banan!/ Artur

Tjena allena

Japp det var min grej of the day. En annan bra grej idag var paprikapulver som krydda. Fantastiskt bra då jag upptäckte till min fasa att det inte fanns någon riktig paprika att tillgå. Hjälpes. Men resultatet i stort var ändå bra! Lite för salt kanske, nej det var en lyckad paj. Jag utnämner nog mig själv till dagens mästerkock helt enkelt! Dessutom skulle jag vilja tacka Sugarplum Fairy och Razorlight för underhållningen.

Puh puh. Nu vidare till nästa grej. Ikväll åker jag till några sköna kompisar och tittar på fotboll. Sverige möter Ryssland i den sista gruppspelsmatchen i EM. Hoppas att vi vinner. Ryssland måste vinna för att gå vidare så vi får se upp. Har vi tur hamnar bollen på Henkes huvud och flyger rakt in i mål några gånger. Eller att Elmander bara dundrar in den rakt in i kaklet. Vi får väl se hur det går. Heja!


Dagens resultat :)


Ta en banan!/ Artur

Hungry

Dags att äta, hör av mig om en stund!

Ta en banan!/ Artur

Vi möttes på flygplatserna

Go' vänner. Pajen är efter en liten stund sedan inne i ugnen och mår efter omständigheterna bra. Får vi tro. Jag hyvlade på lite ost on the top of the fyllning så att säga. Jag har torkat av köksbänken och spisen, känns bra samt plockat in varorna. Puh.
Låt just nu: In the morning med Razorlight :)


Ta en banan!/ Artur

RAZORLIGHT

Nu sätter vi på Razorlights andra platta som heter, trumvirvel... Razorlight! Det blir grejer dethär. 



Ta en banan!/ Artur

Coming home så att säga

Färsen brynd. Sugarplum Fairyplattan är slut. Jag hämtar Razorlight. Dags att krydda fyllningen.

Ta en banan!/ Artur

Begin

Börjar med köttfärsen nu. Korta inlägg just nu men det kommer lite längre om en stund. Mycket att göra här!

Låt just nu: Everlasting Me

Ta en banan!/ Artur

"That's my BALL"

Löken hackad. Låt oss fräsa i pannan.

Låt just nu: Rock n roll tragedy

Ta en banan!/ Artur

Move on

Pajen i ugnen. Jag börjar på köttfärsen eller fyllningen som det kallas. Ska hacka lök. Min favoritdel i matlagningen. Och jag menar det!

Låt just nu: Lonely Star

Ta en banan!/ Artur

Inledningsfasen lyckad!

Pajdegen blev lyckad, ner med den i en vit form, tryck lite med gaffeln och sen in i ugnen.

Låt just nu: fortf Another Apple In My Mouth, snart Sweet Jackie

Ta en banan!/ Artur

Paj on the road

Mjölet och fettet nere i matberedaren. Dags att vrida på knappen. Snart i med vatten. Håll tummarna!

Låt just nu: Godfever (grym låt) som just nu följs upp med Another Apple In My Mouth

Ta en banan!/ Artur

SÅKLART!

Smörj formen, sätt på ugnen som såklart måste utrymmas på plåtar. Pajen på g, jag fuskar med matberedare idag. Maskiner, heja!

Låt just nu: Far Away From Man

Ta en banan!/ Artur

Pajdeg

3 dl vetemjöl eller massa annat blandat gojs. Det blir vanligt vetemjöl, det gillar jag. Yes.
125 g margarin eller smör. Man kan ha i lite mer för skoj skull ^^
2-3 msk vatten.

Fyllning: laga till en nästan köttfärsås tänker jag fast ändå inte. Häll inte i tomatkross men champinjoner är ett hett tips. Vitlök efter önskan antar jag. Men det blir nog det för min del. Vi får se. Kanske, kanske inte. Följ även vitlökens öde här idag.
To be continue

Låt just nu: nyss Sail Beyond Doubt, nu Stay Young(jättebra låt)

Ta en banan!/ Artur

This is it

Strokes debutplatta hette så ja. Sitter nu i köket, har kokboken bredvid mig, radion står på. P1. Nej dethär går inte. Vi måste ha bra musik att laga maten till. Sugarplum Fairy skulle kunna funka. Särskillt deras debutplatta. Eller Razorlight. Nej det blir Young&Armed med Sugarplum Fairy!





Ta en banan!/ Artur

Grej of the day

Degens grej kommer att bli köttfärspaj och bloggen kommer att följa med på denna spännande grej. Läckra in-action-bilder utlovas. Även om ni kanske inte kommer få det. Nåja, köttfärspajen, here we come. Nej detdär med bilder kanske vi får vänta med. Men annars så, let's go så att säga.

Ta en banan!/ Artur

jag ska alltså laga pajen och berätta vad som händer, spännande va?

Hardcore banana

Titeln syftar till de underbara Telefunkersfansen. Nåja, en ny dag, nya möjligheter. Eller vad man nu säger. Och jag är hungrig, så hungrig att jag slutar att skriva här och nu. Det kommer mera...

Ta en banan!/ Artur

Let's go out and rock!

Jupp den är klar nu! Telefunkers nya demo 'Let's Go Out and Rock!' med fyra låtar. Kolla in bandets myspace här. Gå in och kolla där lite då o då för att hålla utkik efter nya spelningar. Det blir ju lite då och då ;)



Ta en banan!/ Artur

Don't try suicide



En låt från plattan jag tipsade om igår. Don't try suicide med Queen. Kanske inte konstigt jag skriver uppriktigt glada låtar som Boboboo...

Ta en banan!/ Artur

Dearest fans...

...såhär har det varit idag. Soff-positionen har intagits i den lilla studion med Telefunkersbandet, mixning nästintill klar. Låtarna säkert uppe på myspace på torsdag eller något. Och jag som pratade om releaseparty... Jaja imorgon fortsätter äventyret! Telefunkers seeglar vidare på den lilla musikinsjön.

Just det, dagens platta: Queen - The Game, fantastiskt formidabel platta, så att säga... "it's so easy, all you have to do is fall in love, play the game, everybody play the game"



Ta en banan!/ Artur

NIO, 9

Hela nio inlägg idag, tänk om det blir fler. Jag vill bara säga att jag beundrar de som åker på ett tre veckor långt läger. Wow. Jag hade nog snubblat på stortån. Nu ska jag dammsuga mitt rum samt lyssna på Pulp. P.U.L.P. Bara så att ni vet...

Ta en banan!/ Artur

This blogg is on fire, or else just fever

Nej Niklas&Julia. Jag mår jättebra! :) Hur mår ni? Pågrund av denna bloggs otroliga hastighet vill jag upplysa er om inlägget  med Jarvis och hans röst samt även inläggen med Castaways och Sorrows. Fast mest Jarvis när han står och pratar om, jah, vad han nu pratar om. Härrrlig kille, jag har förstått det nu. Förlåt att jag inte gjorde det tidigare men nu har jag i alla fall gjort det. Parksommar, here we come.

Ta en banan!/ Artur

The boys can be lonely now, Lucy is mine

Detta inlägg är tillägnat Sofias tårtbotten. Fyll gropen med vaniljsås och jordgubbar & lite smått o gott. Det var något mer jag skulle säga men det kanske är bättre att jag dammsuger mitt rum. Jag vill fortfarande upplysa er om inlägget med Jarvis och hans röst. För att inte tala om hans glasögon. Fantastiskt vilka moderna tidevarv vi lever i!...

Ta en banan!/ Artur

Fullt: 1 918:- Dit: 446:- Hit: 463:- Vill du?

Jag vet ännu inte vad jag ska hitta på för mysigt på midsommarafton. Bara så att ni/du vet. Nej detta skulle kunna bli en sommar a la 2006. Ena stunden skitväder bara för att det går dåligt för Sverige i fotbollsmästerskap eller gassande sol och hög temperatur. Man kanske skulle dammsuga rummet kanske, och göra champinjonsås...

Ta en banan!/ Artur

Du liknar Kirsten Dunst

Det börjar arta sig. Förut idag gick jag upp ur sängen. Jag har även sett några ponkar från Galenskaparna som satte upp en lagom taffligt smidig show för alingsåsarna på den sista festivaldagen här i stan. Hembyggdsföreningsnummret håller i och för sig fortfarande så jag är inte sur på dem. Förresten, lyssna på Liar Liar med Castaways och läs hela bloggen. Ett mycket bra soundtrack.

Jag gillar fortfarande Jarvis i ett tidigare inlägg här idag.

Ta en banan!/ Artur

Det var bättre förr

Håll i hatten. Jag gillar verkligen att höra Jarvis i detdära klippet, jag ville bara säga det. Så förrförra inlägget var nog helt fantastiskt. Som att svälja månen på fem sekunder fast inte tänka på att en 100-lapp inte är en 50-lapp. Ungefär...

Ta en banan!/ Artur

AAAAAAAOOOOWWWWH!


Detta är både sjukt och väldigt bra! 60-talspunk med orgel? Hum ni kanske blev rädda nu när jag skrev punk, den kom ju inte förrän på 70-talet. Jah detdär med punk stämde väl kanske inte, nej. Hursomhelst. Nog är allt detta en flört ändå. The Castaways med Liar Liar, resan genom 60-talet fortsätter. Med avstick för 90-talet...

Ta en banan!/ Artur

Popmatters



Hej. HEJ. Jah. Jag ville bara höra hans röst när han pratar för det är alltid så annorlunda till skillnad från sången. Eller, alltid och alltid. Här har ni i alla fall Jarvis från Pulp. Tadah!

Ta en banan!/ Artur

Jag är trevlig



Förutom en grym 60-talslåt, Take a Heart, så skulle jag vilja justera bandet Sorrows laguppställning. Sångaren och basisten skulle petas och ersättas med två andra ponkar. Annars så gör tex trummisen ett jättejobb, tumme upp där. Poäng till dem.

Ta en banan!/ Artur

Darling, I will follooooooow!

Som bekant var Telefunkersbandet med i en tävling igår på Potatisfestivalen. Vox 2008, vi gick inte riktigt hela vägen men maken till vilken konsert vi hade ändå! Jag skulle vilja tacka våran otroliga support i publiken. Det finns nog knappt ord för det men tack tack TACK! När man står däruppe och får sånt stöd vill man bara ge tillbaka fast dubbelt upp och ännu mer, hoppas ni kände av det. För att inte tala om alla bananer, kärlek till er. Vi är tillbaka snart, demon sånär färdig och vi hoppas vi kan ha något litet releaseparty eller något liknande. Tills dess, "if your life is down and out, go bananas if you wanna have som fun"...

Ta en banan!/ Artur

Why did the fire stop burning?

Jupp solen sken glad när Salem Al Fakir med band igår äntrade Stora scenen på Liseberg till fansens stora förtjusning. En förtjusning som dämpades lite utav alla nya låtar. Nåja blandad förtjusning kanske. Förutom hits var det väldigt många nya låtar och Salem borde väl kanske få en eloge för att våga spela så många nya okända låtar för sin publik. Kanske ett smart drag inför kommande album att testa låtarna i skarpt läge... Nåja, trevligt var det och konserterns kokpunkt infinner sig under Dream Girl och It's True. Annars en ganska lugn dag för säkerhetsvakterna ;)

Låtlistan:
Someday
This Is Who I Am
Devil Look
Beautiful
Seven Steps
Black Sun
Good Song
Mirror
Emperor
Dream Girl
It's True
-----------------
Thank You




Bilderna tagna utav Julia Björk, fint!

Just det, jag pratade om återkomsten till garaget, jo det kommer. Det finns lite saker att göra idag. Jag måste städa klart rummet och sen träffa bandet för dagens strapats. Ca 18.00 står Telefunkers på scen om allt stämmer!

Ta en banan!/ Artur

Music that doesn't make sense

Idag händer något väldigt stort i lilla Alingsås. Telefunkersbandet återvänder till Joakims garage för att få igång pulsen rejält, blodet ska pumpa genom våra ådror och taket ska lyfta!

Och återigen ska vi spela musik vars innehåll inte riktigt makes sense. Fy nu måste vi sluta att blanda in engelskan här. Nåja, jag tar med mig kameran och förevigar återkomsten till garaget. Mycket nöje! Ikväll ska vi förresten se Salem Al Fakir på Liseberg. Det blir fjärde gången för min del, senast var han väl helt okej men han lämnade lite att önska. Bättre upp denna gången kanske! "Det löser sajj till slut..."

Just det, grattis Martin! 28 år, inte illa... vi har massa paket till dig, bara en sån sak ;)
Ta en banan!/ Artur

Sorted for E's & wizz

Jaaa jag hade lite fel. 2-0 till Sverige när Grekland fick smörj nere i, vad var det? Salzburg? Grattis pojkar. Imorgon ska jag fira med att äta Start till frukost.

Ta en banan!/ Artur

Hej hej sommar!

Att befinna sig i ett vakuum är nog rätt beskrivning ändå. Plötsligt springer man förbi mållinjen och upptäcker som hastigast att där slutade visst skolan. Vart ska jag ta vägen nudå? Nej jag tar fram min hatt och trollar fram en skatt, en promenad genom stan'.

Arturs sommarlov, to be continue. Ha en fin&bra sommar! :)
Ta en banan!/ Artur

Just det, någon mer än jag som misstänker en 1-0 seger till Grekland ikväll?

"Här slutar knivattacken"

"My name is not Dexter and it has not been a hard day's night".

Jaaaaa sådär kunde det låta när Ian Friday satt med i en tv-intervju från 1994. Men ni kanske avfärdar dessa ord som ren nonsens förstås, det hade ju självklart varit en annan sak om mr Lennon sagt det. Kunde tro det. Fast här har ni ändå kvicke Ian Friday med en good-hair-daykänsla. Så i morgon står vi där med sommarlov och vad passar då inte bättre än att fira av med en låt som They Can't Take the Summer From Us, Down&Ups i sitt esse.



Ta en banan!/ Artur

So smile and shed a tear

"I looost control, she lost controoool. She lost controoool again..."

Jah just det. Idag stod vi och tittade på asfaltsplanterande herrar utanför skolan. De var kommunalarbetare med andra ord. Det var fantastiskt, vi stod länge och tittade på detta uppspexade evenemang.

Nu ska vi spela tv-spel och sedan ska vi titta på Italien-Holland matchen, samt lyssna på Ballroom Fox.

Hej hej, från två.
Ta en två bananer!/ Niklas och Artur


New breed

Ny dag, ny sol (eller nej men jaja), nya sarkastiska blogginlägg. Oj förlåt, nu använde jag ett ord utan att tänka efter vad det betyder. Man kanske skulle ta sig en promenad och strosa omkring som en o annan romantiker lär har gjort i parken. Eller jah. Jag ska i alla fall borsta mina tänder. Sen får vi väl se. Sista riktiga skoldagen i morgon. Det är bra. En annan sak som inte riktigt känns lika bra är att jag inte har någon tanke med detta inlägget. Skriver liksom mening för mening. Varje mening är en liten egen utbrytarrepublik. En egen liten stat. Den är fin dendär låten 'Det här är en dag att bli kär på' utav Bo Kaspers Orkester men tyvärr. Jag tycker det är lite för varmt, i alla fall i mitt rum...

Ta en banan!/ Artur

Flaggstången Pär

Tillägg till förra inlägget utav Nils Holgersson. "Train In Vain är inte heller dum hörrö".

Precis
Ta en banan!/ Artur

Thoughts, is it right to feel this way?

Arturs huvud kl 16.43. " 'I Fought the Law' med Clash, den är inte dum alltså. Den låten skulle man kanske ha skrivit". Jaja jag föddes bra mycket senare så jag behöver ju inte känna någon skuld.

Ta en banan!/ Artur

I Ripped A Bit From a Paper

Försöker Lasse Lindh att planka mina låtar eller är det bara så att jag är minst lika som alla våra kända små indiepopsnören i landet? För att citera Per Gessle "svaret är så sällsynt enkelt!". Jag är helt enkelt riktigt bra så när jag är typ 26 kommer jag att vara rena baddaren på att skriva hits. Jesus&John Lennon, se upp, det ser ut som att ni får dela popularitet med mig ganska snart...

Ta en banan!/ Artur
 ps jag tycker Lasse Lindh är bra men ändå, tänk efter, att jag är lika bra är ju skrämmande

So take my haaaaaaaand sweet Lillyyyyyyyy!


Spår:
1. Sweet Lilly
2. Don't Have So Strong Feelings This Time

Ta en banan!/ Artur

Are you really gonna do it this time?

Hej! Här sitter jag och lever som om det redan vore sommarlov. Vi har bara en riktig skoldag kvar och den lär inte bli sääääärskillt smärtsam. I dag lyssnar jag delvis på Razorlight. Bandet som uppenbarade sig för mig på Ullevi 2005 som förband till U2 och blev ett av mina soundtracks till sommaren 2006. Sätt på låtar som tex In the Morning, Upp All Night eller Leave Me Alone och jag får genast minnen. Listan med låtar skulle kunna bli jättelång, eller helt enkelt ta deras två album.



Mina tankar går väl också till Down&Ups som verkligen blev en del av sommaren 2006. Jah i alla fall. Nu ska jag sätta sprätt på lite låtidéer. 'Saturday Goo', ett nytt alster, jag gillar det gladriffiga mantrat över våra låtar. Det är så det ska va, det är Telefunkers. Jag gör det jag är bäst på, skriva låtar som har ett glatt humör. De riktigt ledsama låtarna med den mest gråa och trista sorgen får någon annan sköta(fast tänk om jag skulle börja skriva sådana låtar också, då skulle jag ju erövra hela världen, nåja i alla fall Tyskland). Ha en trevlig helg och en glad sommar!

Ta en banan!/ Artur

Rockers

Snart lov ärligt talat. Telefunkers spelar i en tävling på Potatisfestivalen och står på scen närmare bestämt kring 18.00 någonting. Egentligen hade jag tänkt att tillägna detta inlägget till Joakims garage. Joakim= gitarrist i Telefunkers.
Det garaget plockade fram våra sanna rock-själar vill jag säga och det hade varit intressant att repa där igen. I januari förstås, så att man iaf om man är som jag insisterar på att repa med jacka, mössa och vantar medans kylan ligger på där utanför. Nåja så farligt kanske det inte var... Joakims garage, love to you.

Ta en banan!

Stäng dina fönster, Alban

En äldre pojke sa en gång att när man hörde dendära varningssignalen tuta så skulle man stänga sina fönster och sätta på radion. Han hade gjort lumpen också visst tror jag...

Ta en banan!/ Artur

That's doom

Känner redan hur lövens intresseklubb slår mig i huvvet. Men snart tar väl Trackslistan sommaruppehåll så jag måste passa på att rösta där igen. Hade en intensiv period av röstande förra året då band som The Ark och Mando Diao låg i top och fajtades. Hives och Melody Club var också där såklart. Men nu har jag röstat. Mina röster föll på Lasse & Timo med Kom Kampsång, Maia Hirasawa med The Worrying King, Mando Diao med Train On Fire, Universal Poplab med On the Run samt Magnus Uggla med 24 Timmar.

image133


Ta en banan!/ Artur

But honeeeeeyyy, please don't cry

Sådärja, jag kom på att en annan platta håller måttet. Fortfarande Timo i och för sig. Men här har ni debuten. Lite mer soft eller vad ska man säga. Men ack vad mycket Timo det är. Denna plattan för mig tillbaka till sena oktober 2007. Samtidigt som jag var påväg ner till Göteborg för att sova över hos min syster över helgen spelades 'Lovers Are Lonely' i iPoden. Ord är nog inte tillräckliga kanske, särskillt när man hör en låt som tex Lovers Are Lonely, Halo eller With A Mask On. Huh. Stämningen på skivan passade mig nog ganska bra vid den tiden. Oh tänk om det hände igen, det var mysigt, fastän alla var trötta och det var mörkt och kallt. Senare i november såg jag honom på Pustervik. Maken till vilken fansälskling den ponken var... Jaja här har ni ett annat hett tips att ha till i höst haha.

image132

Ta en banan!/ Artur

RSS 2.0