Highway weekend and his friend Advent




Helgen har susat förbi i motorvägshastighet kan man säga. En del har hänt dessutom. Jag träffade hjälten Per Gessle. Han var en grymt trevlig och skön person (skön platta har han dessutom gjort). Snabbt hem till Alingsås för att sjunga i kyrkan och söndag morgon upp igen för att spela på adventsgudstjänsten. Jag kan faktiskt spela trumpet om det har undgått...

På Bengans köpte jag dessutom The Guilds nya platta Golden Thumb. The Ark-trummisens band som han har när han inte spelar i Ark. Den nya plattan är riktigt bra! Den fick dessutom fyra fyrar i GP. Inte illa.

Ta en banan!/ Artur

IDAG GÄLLER DET


I dag ska jag träffa mannen, myten, legenden - PER GESSLE. För Per är tillbaka med besked. Och idag signerar han på Bengans i Göteborg. Let's party.

Ta en banan!/ Artur

Oh shit!

Nu blir det bara mer och mer! Spänningen och hastigheten ökar allt snabbare inför den låååååånga hala utförsbacken... vilken vi borde nå strax efter att jullovet är slut hehe.

Idag fick vi ännu en uppgift vi ska göra i skolan. En klasskompis konstaterade att vi har bara massa konstiga uppgifter att skriva om. Man kan kalla det för "flummiga" uppgifter. Fast lite kul är det ändå. Arbetena är lite psykadeliska svar ja, men om de är så flytande måste man ändå få forma det som man vill själv. "Det blijnopbs

Strunt i det.

Jag lyssnar på Buzzcocks, punkrock från 70-talet. Jag gillar enkla låtar, enkla melodier, enkla texter och okomplicerade ackordföljder. Lyssna på Telefunkerslåten Danceband så kanske du förstår VARFÖR. Danceband är förresten urflippad men bra. Eller det kanske var fel ord men, JÄJÄ! Både Mando Diao och U2 ska släppa nytt nästa år. Det ni. Och Per Gessle vill ut och spela i Europa igen så se upp. Party Crasher når kontinenten nästa vår.

Dessutom börjar det bli dags för julklappsönskelista. Så det får väl som sedvanligt dyka upp här ganska snart...

Ta en banan!/ Artur

Lovesick/ Ni vet att jag var där


Jag måste få avreagera mig lite nu!!! Riffet till denna låt har varit på mitt huvud ända sedan jag ätit min frukost i estethuset denna dagen. Jag blev förstås tvungen att finna en dator för att höra den. Så jag och Jonas LA begav oss till elevrådsrummet där vi fick höra Broder Daniel framföra Hardened Heart för sista gången. PUH! Fast senare på dagen satt jag och St Nicolaus i studion och kollade samma klipp igen. I had to. Vi kollade lite annat BD också...

På lördag får vi hoppas att jag träffar Halmstads och hela Sveriges Popgaljonsfigur nr 1. We'll see. Snälla lilla rara ge mig en ärlig chans nu när tillfälle ges. I have to.

Ta en banan!/ Artur

At the Flophouse

Just nu sitter jag och lyssnar på Svensktoppen. Listan som för det mesta befolkas utav tråkiga låtar. Förutom när The Ark skrev svensk radiohistoria och låg i top med både The worrying kind och Absolutely no decorum. Just nu spelar de For the sun med Amanda Jensen. Hon är inte så dum ändå. Lite ljus kanske det finns ändå på Svensktoppen hoho.

Jag är förkyld förresten. Ska ner och repa med bandet sen. Får svänga förbi affärn' påväg till replokalen och köpa en redig chokladkaka att stoppa i mig. Det brukar pigga upp. BWO ska visst vara med i Melodifestivalen i år. Inte mig emot att skicka dem till Ryssland. Hellre dem än Måns Zelmerlöf. Haha Markoolio ska visst också vara med. Vilken bra koll man får genom att lyssna på Svensktoppen...

Nej nu tröttnade jag på Svensktoppen. Satte på en favoritlåt från Razorlights nya platta, Hostage of love. Den är riktigt helt-okej-skön och bättre. Ska jag tipsa om något annat blir det glada låtar med Babyshambles. The Blinding Ep är bra.

Arturs-skivtipsar-lista:
Razorlight med Slipway fires
Babyshambles med The blinding ep

Ta en banan!/ Artur

Du är också dum

Hallå allihopa! Telefunkersnyheter var det här! Den 15e december så är det kanske 2008 års allra sista chans att se Telefunkers live! Det sker i Alströmergymnasiets bibliotek och vi kan utlova en låtparad utav bästa slag. Eller som man kan säga "Telefunkers spelar sina favoriter ur deras egna repertoar". Nåja, julen kommer tidigt i år som ni ser!

Ta en banan!/ Artur

ZlatanZlatanZLATAN!!!


Det.
Kanske.
Inte.
Finns
ORD FÖR DENNA MANNEN!
haha
Grattis till Guldbollen, tredje året i rad dessutom.

Men ärligt talat. Det är härligt att se Zlatan le, du är lugnt en av mina tre. Bono, Gessle och Zlatan. Dessutom fick vi se Per Gessle piska upp pulsen med nya låten Silly Really på Fotbollsgalan. Fast jag saknade Helena Josefsson som sidekick. Nåja härligt med Per och Zlatan i samma program! De borde ha en talkshow tillsammans på bästa sändningstid...

Ta en banan!/ Artur

Tummen upp, Razorlight


En liten fråga bara. Varför har inte Razorlights nya platta släppts i fysiskt format i Sverige? Jag var tvungen att köpa den på iTunes Store vilket inte är lika roligt. Det känns som att Razorlight bara glider längre och längre bort från Sverige sittandes därborta på den stora brittiska ön med fantastiskt bra musik. En familj av musik som nu har fått en ny familjemedlem!

Slipway fires som är Razorlights nya album gjorde mig besviken vid första vacklande mötet. 30 sekundersklippen på iTunes Store gjorde mig inte galen av längtan att höra hela låtarna, eller så var jag på mindre bra humör. Nog spekulerat om det. Den nya plattan är inte helt tokig ändå. Det här är bra POP. Trots detta har jag inte ens lyssnat på hela plattan än (lyssnar på den nu). Första låten Wire to wire pekar åt vilket håll skivan låter och sen följer positiva överraskningar som Hostage of love, You and the rest och Tabloid lover. En annan rolig låt som påminner om gamla Razorlight är Burberry blue eyes. Monster boots är inte heller så dum med trummis Andy Burrows som skjutsar på riktigt bra på trummorna! Man blir glad av att höra dem. Annars tycker jag det verkar som att skivan haltar en aning. Vissa låtar låter lite som Wire to wire och med samma tunga känsla i låten. Men ändå, säkert så kommer den att växa ju mer jag lyssnar på den och jag är säker på att Niklas kommer att gilla den så jag ger tumme upp till Razorlight med en bakläxa - kom till Sveriges framsida igen och ha en sjuhelsikes grym konsert!

Låtlistan på skivan:
1. Wire to wire
2. Hostage of love
3. You and the rest
4. Tabloid lover
5. North London trash
6. 60 Thompson
7. Stinger
8. Burberry blue eyes
9. Blood for wild blood
10. Monster boots
11. The house

Ta en banan!/ Artur

Ny spelning med Telefunkers!

Hallå llahå! Den 13e december, alltså på LUCIA så spelar Telefunkers som förband till Parken på MX Musikexperten i Alingsås. Jag känner redan på mig att det blir en härlig kväll!

Ta en banan!/ Artur

"Bra Eliason!"

Året är 1918 i månaden november. I fem år har första världskriget rasat och på västfronten är (host) intet nytt så att säga. Men så sker det. Den 11e november blåser man eld upphör och därmed är första världskriget över. Ungefär 72 år senare har jag fötts och på dagen den 11e döps jag till Jonas Måns-Petter Eliason. Fint va? :) Jag lade in en glad gubbe där, för att få det sagda mer sagt. Så idag är det min dopdag. Ingen dålig dag att ha dopdag, i fredens tecken. Man blåste ju ändå eld upphör. I och för sig. Första världskriget rev upp den gamla världen och anlade en ny tid med nya konflikter som letar sig ända fram tills idag... Man kan kalla det för Mother of wars, första världskriget alltså.

MIN DOPDAG DÅ? Jamen det är ju bara för himla skoj! På grattis-korten jag fick på mina paket stod det faktist tex "Grattis Måns!". Så tveka inte att tilltala mig Måns. På senare år har förstås Artur tillkommit. Och det vill inte säga lite...

Ta en banan!/ Artur

Bereden väg för Herren

Prisad vare Saxofon-Tomas som kom tillbaka idag och blåste nytt liv och glädje i musiken på estet-programmet i Alingsås. Välkommen tillbaka. Nu ska vi lira go musik igen!

Ta en banan!/ Artur

Upp med hakan, Artur gillar dig


Höstmörkret blir bara tyngre och tyngre. Nu är det nästan mörkt när man åker hem från skolan. Ändå gillar jag nog denna årstiden, mer än våren till exempel. HURSOMHELST!!! Så här kommer min för stundens "Artur gillar"-lista.
Artur gillar:
Parken med Åt helvete med himlen
Fleet foxes med White winter hymn
Division of Laura Lee med LAX
Kinks med Sunny afternoon

Ta en banan!/ Artur

Father of a son

Idag är det farsdag.
Dagen som är pappas.
Grattis på fars dag!

Ta en banan!/ Artur

I've had a little bit too much!! SO WHAT!

I tried to talk to God but no avail
I called him up in-and-out
I said if you won't save me
Please don't waste my time
Falling down/ Oasis

Ta en banan!/ Artur

You found your god in a paper bag, you get your history from the Union Jack

Jag var på filmkväll idag som mestadels bestod av Killinggänget men även en hel del Kullingsberg- och Nolhagaminnen. Sen när jag kom hem så fann jag mina gossedjur prydligt uppradade lyssnandes på Mucky fingers utav Oasis. Jorå, ska det va så ska det va'.


Ta en banan!/ Artur

Låt den felaktige komma in


Jag kom och tänka på en av världens kanske bästa låtar. It takes a fool to remain sane av The Ark. Låten som fullkomligt tumlade om mig en gång när jag var sisådär 10-11 år gammal. Och gitarrsolot är bland det snyggaste som finns i musikhistorien. Särskillt direkt innan när Ola övertygande låter ropa "Oh take it to the stage!". I was totally blown away and it still does...

Ta en banan!/ Ark

Good news everyone!

Har ni sett Futurama förstår ni titeln till inlägget. Tänkte bara meddela att TELEFUNKERS SPELAR FREDAGEN DEN 12 DECEMBER på någon slags lussevaka, stans största, i Stockslyckekyrkan. Eller inte i själva kyrkan om jag förstått det hela rätt utan på en scen i ett annat stort rum. Jäjä det blir bananas! Lussevaka med Telefunkers, inte illa!

Ta en banan!/ Artur

As he face the sun he cast no shadow...

...as they took his soul they stole his pride...

Detdär var citat ur Oasis låt Cast no shadow. Och när vi pratar Oasis kan jag säga det omedelbart. JAG SKA SE OASIS DEN 25e JANUARI!!! Så det så. Det blir nog en otrolig januariafton på Skandinavium - med Oasis av alla band. Tänka sig. Hoppas de har med sig ett redigt bra förband...

Jo jag har varit ute på vift igen. För jag har varit junior copy på Embryo Webbyrå AB i två dagar! Två dagar, jo vi fick inte fler dagar i praktik av skolan. Men kul med praktik! Få se lite annat och det var verkligen roligt att få vara på Embryo. Vad gör en copy? Tja kort och gott kan man säga att det är copyn som har hand om text&ord på en reklambyrå. Han arbetar också med koncept och analyser och är specialist på att utarbeta budskap.

Jag var med på möten och fick faktiskt också skriva lite text det lilla som hanns med på två dagar! Och igår spelades det Beatles under senare delen av eftermiddagen i högtalarna.

Yesterday
Back in USSR
Because
Get back
Eleanor Rigby
I am the walrus
I wanna hold your hand
Drive my car
Something
Being for the benefit of mr Kite
Help

Sen blev det Toto med Africa men sen blev jag discjockey!
Touch me - The Doors
Bold as love - Whyte Seeds
Me n my dogs - Whyte Seeds
Champagne supernova - Oasis
Cast no shadow - Oasis
sen började klockan bli ganska mycket, dessutom skulle jag hinna hem från Göteborg till Alingsås för att se PER GESSLE på TV.




Ta en banan!/ Artur

MEN SNÄLLA LILLA SÖTA RARA VÄRLDEN GE DENHÄR BLOGGEN LITE JÄVLA UPPMÄRKSAMHET!!! en Oystersuit räcker inte...

Tänk om man vore ett popcorn, då kunde man hoppa omkring och göra vad som helst. Poppa omkring varje dag. Poppa på folks huvven. Poppa hit poppa dit.

Ta en banan!/ Artur

RSS 2.0