Robert Broberg!

"Mina damer och herrar, låt mig presentera - Robert Brobeeeerg!" Sådär gick det till igår när vi var på Storan i Göteborg (ja nu har vi börjat gå inomhus för att se våra favoriter, liksom den tiden på året...). Robban är nu fyllda 67 år om jag inte missminner mig men han sätter upp en sann greatesthits-föreställning när han och hans vapendragare besöker oss i Göteborg. Dessutom är Robert begåvad med "talets gåva" som det så vackert heter. Han är en riktig entertainer, värmer den frusna själen.

Han berättar om när han på ett bananskal blev med skiffleband i ungdomsåren och hamnade på omslaget till Aftonbladet. Dessutom följer ett antal berättelser när han bla blev svensktopps-etta och alla hans resor på vespan och andra transportmedel. Men bäst blir det ändå när han och hans orkester ger sig på de lite rockigare och bluesigare partierna i föreställningen. Likbil och Utskitet Äppelmosblues låter fräschare än någonsin. Men Robert flirtar även med publiken under lugnare låtar som i den fina Här I Min Skrivmaskin när han spelar på en skrivmaskin, jo. Andra bevis på pärlbandet utav klassiker är tex: Båtlåt, Killa Mej På Ryggen, Beachparty, Jag Älskar Dej Ditt Helvete, Redan När Vi Sätter Oss Till Bords,Vatten och 1983 Års Ängel. Dock, tätt åtföljd skulle jag vilja påstå att avslutande Öken tar priset och applåderna o busvisslingarna vet ibland ingen hejd. Trevlig kväll inne i värmen på Storan, tack Robert, killen håller formen. Poäng till Broberg!


Hello hello...

...lövens intresseklubb speaking så att säga. Mellan varven utav allt som pågår just nu (jodå), så kan man lägga ner arbete på att finna svunnen musik från äldre dagar. Ett sådant exempel är till exempel The Renegades med ett skönt 60-talsgaragesound...

Stutsiga låtar: Cadillac, Thirteen Women och någon cover som visst hette The Girl Can't Help It

Onödig information: Pojkarna i Renegades blev lyckligt kända i Italien och Finland, grattis...

image68
The Renegades...

Då vet ni det.
Ta en banan!

Hurra! Hurra! Hurra!

Ajjma Rebels sångare fyller idag 17 år! Hoppas Jonas, Artur samt Måns får en hysteriskt trevlig födelsedag...
HURRA! :)

image67

Ta en banan!

Musik à la Niklas

Jag(Niklas) tänkte att jag ska vara så där cool och skriva upp mina favoritband och sånt här... Så håll i er!

Först ut är Wolfmother som jag fick höra för första gången genom att min far... laddade ner deras skiva. Otroligt bra hårdrock! Många säger att de har väldigt mycket influenser av Led Zeppelin, men jag tycker att de har skapat ett helt unikt sound. Basisten lirar dessutom Rickenbacker-elbas, samt keyboard utöver det.

Nästa band blir Moneybrother som såklart Jonas Eliason presenterade så fint för mig. Jag var inte jätte imponerad från början men när jag lyssnade på det lite närmre så lät det bra, jätte bra! Jag såg dessutom Moneybrother och pojkarna på Way Out West i somras vilket fick mig att köpa tre skivor av honom. Kanonbra konsert.

Salem Al Fakir, världens mysigaste musiker? Ja, det skulle väl kanske vara Lasse Berghagen i så fall. Jag hörde honom först på radion med låten Good Song som jag varmt kan rekommendera. Även Salem såg jag på Way Out West. Han är riktigt skoj på scen och riktigt musikalisk och skriver riktigt bra pop/soul-låtar.

Holwing Pelle och hans The Hives såg jag live på Way Out West. Deras dunder-show blir svårt att glömma, speciellt efter The Hellacopters usla framtränande(de förtjänar inte fet-text). Dock var festivalens klimax (som de själva sade) The Ark.

Ett band värt att nämnas är också Evergrey, det är nog det enda som håller sig kvar i min spellista från min metal-period. Låtar som In Remembrence, I'm Sorry och Masterplan kommer nog alltid finna plats i mp3:n.

Eller räknas Foo Fighters till metal? Hur som helst så är dessa rockers mücket bra. Kanske har de blivit lite för "mainstream" det sista, men skit samma. Dom gör bra låtar.

Oj, jag höl på att glömma det bästa av allt, den isländska gruppen Sigúr Rós. Detta är nog ett av få band som fått mig att känna starka känslor (okej en del musik väcker ju stark irritation och andra glädje). Men Sigúr Rós är något alldeles speciellt. Deras spår Glósólí och Hoppipolla är mästerverk.

Annan musik som jag lyssnar på är Mando Diao, Pink Floyd, Jaco Pastorius, Arctic Monkeys, Nirvana och mycket annat.

Jag kan passa på att informera er än en gång om vårt eget band Ajjma Rebel. Vi har inte släppt något album ännu, men vi har redan en lista på potentiella hitar. Just nu ligger en replokal som prioritet  #1
Elbas: Niklas Berg
Elgitarr: Filip Casserblad
Trummor: Dennis Sporrong
Sång: Jonas Eliason
Beundrare: Fredag

Arturs dagens låt: Mary Of the 4Th Form - Boomtown Rats

image66
Salem Al Fakir - Parksommar 2007... (bild: Artur)


September

Idag tjöt varningssignalen över vårat avlånga land och jag tillsammans med några kompisar tog till den långa tonen som bas ackord på vägen efter skolan. Så kan det vara, solen sken och allt var rättså bra(hungrig!). Nästnästa torsdag fyller Artur år, det blir roligt. Därför är september en rättså trevlig månad, lagom mycket sommar och lagom mycket höst. Förutsätter att det inte blir för stora mängder regn, bara litegrann kanske. Dessutom finns det visst ett småtrevligt "månadens citat". Såhär ungefär:

Att ibland stanna upp ett tag, kan vara enda möjligheten att gå vidare

Fint? Jah men ibland kan de där stunderna när man "stannar upp" bli lite väl långa bredvid stereon, rent förrädiska stunder. Tid och rum ignoreras lite väl. Historian sidan 61-68? Hur blev det med Sune-grejen i engelskan...?

Bläh, vet ni vad? Hög tid för bög tid som de gamla grekerna sa. Hitta på lite nya roliga grejer, Spotnicks hade rymddräkter, Sugarboys skrev om bananer fast något helt annat och The Arks välkända eko-garderober har väl inte passerat någon obemärkt? Och just det, för att piffa upp tillvaron för svensson gick vi för 40 år sedan över till lite högertrafik. Bara en sån sak. Frågar någon mig nu vart jag vill komma får jag snabbt en frän min, jag vet inte. Förlåt kära Ajjma Rebel-fans, Arturs få fans och alla Måns kompisar...

För en gångs skull, ta en banan!/
Artur

Dagens låt: Maxwell's Silver Hammer - Beatles

Baby...

Baby can you hear me?...

Japp dags för ett litet nonsens inlägg från lövens intresseklubb. Helgens låt som går på repeat - igen, är...Baby med Melody Club! Jo för att den är väldigt fin & trevlig, en av Melody Clubs bästa låtar. Oj vad Melody Club-igt det blev, ska inte ske ofta, jag lovar... (men ni kanske vet hur det är)

Ta en banan!


Fever Fever går en del oxå, hela Scream alubmet, NEJ, alla Melody Clubs plattor just nu! Ahh

RSS 2.0