Haha! Nästa låt!

Haha, jag började flabba när jag hörde övergången från 'Abra Cadaver' till 'Two-timing touch and broken bones', den var så grymt oväntad! Oj förlåt, alla kanske vet vad jag babblar om nu... det är två låtar från The Hives album 'Tyrannosaurus Hives'. Skivan börjar liksom med en typisk snabb och skränig Hives-låt (Abra Cavader), och den låten avslutas ganska plötsligt. Och innan man hinner säga... hyreshus! Så börjar nästa låt (Two-timing touch...) lika snabb och i samma tonart! Okej det kanske inte var så roligt, men jag gillade det...

Efter dom låtarna kommer dessutom megahiten 'Walk Idiot Walk', det är lite synd. Jag tycker att dom borde ha lagt en lite *host* dåligare låt emellan. Nu när jag skulle hitta en låt att föreslå som var lite *host* dåligare så hittar jag ju så klart ingen, det är ju The Hives vi snackar om... Ja albumet är faktiskt så bra! Men jag hittade två som inte riktigt håller måttet, 'Missing Link' och 'See Through Head'.

Okej nu är jag klar med The Hives-kackladet!

Ta en funderare!/ Niklas

"Jag vill bara ha..."


"Jag vill bara ha en kram!"
- Niklas hjärna (26 mars 2008, 18:29)


Det är de orden som min ena hjärnhalva har upprepat om och om igen under hela eftermiddagen, men tyvärr fanns det inte någon söt flicka där som kunde få tyst på den tanken...

Den andra halvan fick göra sitt huvudnummer under förmiddagen dock när jag ringde och mejlade till några företag angångende sommarjobb. Jag har inte fått något svar än, men när jag ringde till Bäling Avfallscentral så sa de att det fanns chans, jag skulle bara höra av mig om tre veckor. Håll tummarna för mig!

Jag träffade Håkan Hellström igår föresten, det var intressant. Det var första gången jag var på signering faktiskt. Det var Julia som frågade mig om jag ville med dagen innan, det var faktiskt egentliga anledningen till att jag åkte till Göteborg den dagen, för att träffa henne! Jag kom på att Jonas faktiskt hade frågat mig veckan tidigare om vi skulle gå till Bengans och Håkan, så jag drog med honom. Det blev en väldigt kul dag, igår!

Ta en funderare!/ Niklas

Håkan&Artur

 HEJ. Inser såhär efteråt att jag hade det riktigt trevligt i går. Verkligen. I går fick jag ett sms från Niklas där han undrade om jag var sugen på att följa med på signering av Håkan Hellströms nya. Julia skulle med ska tilläggas. Jag hade funderat på det veckan innan och säkert fört fram frågan hos Niklas men jag var lite tveksam. Jaja det hela slutade med att vi igårkväll befann oss på Bengans i Gbg. Vi sa hej till Håkan, ponken tyckte jag hade ett fräckt namn och och... Eller såhär var det. Håkan frågar om jag verkligen heter Artur efter att ha utbrustit i att det var ett fräckt/coolt namn. Jag svarar att "vi kan väl säga att jag heter det?^^" varpå Håkan säger att han "gillar sånt"  osv. Konversationen fortsätter och Håkan visar att han bryr sig, det verkar i alla fall så.



Jaja kul kul!
Ta en banan!/ Artur

Räserfisken Dante

 HEJ. Pappa undrade såhär när det ungefär fortfarande är morgon vad jag tänkte göra idag. Jag sträckte på mig och sa att jag vet inte, kort därpå lade jag till att min iPod ligger på laddning när ämnet snöskottning kom upp. Pappa sade då att jag kanske skulle skriva en låt, en låt om snöoväder o "elände". Det är i och för sig ingen dum idé. Att skriva en bra låt om snöoväder och elände.

Sitter och lyssnar på Säkert! här nu. Hon är riktigt bra. En artist man inte skulle tacka nej till att se igen. Såg henne två gånger förra sommaren och hon var riktigt bra. Hon är faktiskt lite sommaren 2007 för mig. Jag satt och lyssnade på texterna o de fina låtarna och jag tycker fortfarande textraden "dom jävlarna ska skjutas" är grym. Ha det så trevligt i snöyran i dag. Ring mig!

Ta en banan!/ Artur

Fillifjonkan Mary

 Det finns eller fanns, vet ej, hursomhelst. Låt oss säga att det fanns. Sådärja. Det fanns en fillifjonka som kallades för Fillifjonkan Mary. På dagarna brukade Fillifjonkan Mary lyssna på pop, typ 90-talspop och spela vinyler från svunna tider. 90-talet är i och för sig också en svunnen era men inte lika svunnen som en period som är mer svunnen än 90-talet som är mindre svunnet. På kvällarna tog Fillifjonkan Mary på sig sina Converse och traskade ner till tågstationen för att ta tåget in till DEN STORA STADEN. Där brukade hon spana in alla indiebanden som spelade i olika konsertlokaler i gamla fabriker nere vid hamnen. Annars kunde man alltid kolla på något konstig coverband som enbart lirade mexikansk filmmusik. Notera, de lirade. När Fillifjonkan Mary tröttnade på att stå och lyssna på ett band kunde hon alltid hänga med någon tuff indiemyra någonstans... eller, jag struntar i det här.

I dag har jag repat med bandet Telefunkers, vi har ny basist + nygammal på extra gitarr så i dag var det hårdträning! Därmed gick vi igenom "typ" alla låtar, så att Niklas kan dom, sedan försvann Niklas och åt spaghetti&köttfärsås. Under tiden började vi andra pojkar kolla på våra nya låtar 'Take a Bow', 'The Knapphål Family samt 'Bobobooo!'. Lite sådära. Niklas ramlade in i reprummet igen och vi slängde igång med Take a Bow, vi behöver bara hitta rätt med den så blir den kanon. De två andra nya låtarna föll på plats relativt snabbt. Nu åkte Jonas LA(gitarr) hem för att packa inför sin resa till huvudstaden i landet Sverige. Vi spelade lite till, fikade, spelade lite till tills Joakim(gitarr också för den delen) kom på att han har möte ungefär klockan 6. "Jaja men vi har varit duktiga i dag", tänkte vi och stängde ner och plockade ihop. Slut. Mysigt. Tjoff. Spång. 11.

Nu vet ni vad som hänt i dag. I morgon blir annorlunda, känns ju tryggt med variation.
Ta en banan!/ Artur

Ja må den leva!

I dag fyller Ajjma Rebels blogg hela ett år! Första inlägget gjordes kl 10.26 för exakt ett år sedan där vi bla skrev om att vi hade repat EN gång och hur vårat bandnamn hade kommit till. Grattis grattis på dig bloggen, hoppas du får en trevlig födelsedag med många...hm.... gratulationer som kommentarer, jah. Hatten av för dig.

Ta en banan!/ Artur


Mmmmm... godis! Jag har precis börjat gräva mig ner i påskägget jag hittade igår. Föresten grattis bloggen!

Ta en funderare!/ Niklas

Helgens 'heta låt'

Lyssna på det här. Låten heter Rock 'n Roll Love Letter och är skriven utav Bay City Rollers. Riktigt bra! En sådan låt som man önskar att man någon gång kommer att skriva men tills dess, sit back and relax. Jag ger er Bay City Rollers...



Ta en banan!/ Artur

Under Bordet

 HEJ. Jag bjuder er här på gratis bordssnack att tala om med era gäster nu i påsktider. Apropå Charlies så kan jag ju ge lite info om vad de var för ena typer. Det roliga med Charlies är att alla medlemmar förutom basisten heter Charlie. Basisten heter Arthur, såklart. Charlies eller The Charlies var i början på 70-talet ett Londonbaserat popband med till en början starka Beatlesinfluenser men snart började de utveckla sin egna typ av pop. Där ingick gosig hookig skön pop, lite glammig sådära. 

Deras stora genombrott fick de med låten First Charlie On the Moon och debutalbumet 'Everybodys Birthday'. Uppföljaren 'Darling Darling' lyckades inte riktigt upprepa succén från debuten men krossade ändå debutens försäljningssiffror. Bättre lyckades däremot Charlies årgång 73 med plattan 'Soda'. På Soda-plattan återfinns några av bandets största hits såsom Take a Bow, So Much Better, Let's Get Happy samt Charlie On the Run. I och med Soda-plattan bröt den stora Charlies-hysterin ut och bandet blev alla tjejers drömkillar. Soda-plattan följdes upp med 'Petty Boys' år 1974. Efter 1974 års turnérande tog Charlies ett break och drog sig tillbaka. De återkom 1976 med albumet 'Things' som misslyckades att dra till sig större uppmärksamhet. Dessutom var de nyuppkomna splittringarna inom bandet tydliga vilket ledde till att albumet 'Charlies Go Charlie' år 1979 blev deras sista. Ironiskt nog är 'Charlies Go Charlie' nästan deras mest sålda och uppskattade skiva med hits som tex Deliver, The Fool, Fast Summerlovin' och Electric Charlie. Medlemmarna drog sig efter splittringen undan väl skodda på royalty-pengar och andra inkomster som bandet hade genererat...

Vid dethär laget har ni säkert kommit på något annat att prata om.
Ta en banan! / Artur

Yellow Yellow Ahh!

 Som ni säkert redan förstår så har inläggets titel inget som helst med innehållet att göra. NejnejNEJ. Men hey vad gör väl det? :) I dag snubblade jag över vad som borde vara bland 70-talets bästa band - Bay City Rollers. 70-talspop på sin absoluta top, verkligen. Jag blev lite överraskad, läste i en bok  med en lista över 70-talsrökare (boken handlar inte om det men det var en lista vid kanten av en sida i boken) där titeln Rock 'n Roll Love Letter fanns utav ett band som hette The Records. Där fanns även låtar som Hanging On the Phone utav Blondie, Sheena Is A Punkrocker utav Ramones(bland deras bästa låtar), Little Willy utav The Sweet och Jeepster utav T. Rex m.f. Hursomhelst, så att säga, så sökte jag upp The Records och denna Rock 'n Roll Love Letter och fann samma låt med Bay City Rollers plus ett antal andra låtar. Alla var helt otroliga, helt sanslöst. Inte varje dag man snubblar över sådana låtskatter. Jag kanske inte blev eld och lågor riktigt men nog blev jag helt uppe på det! 


Bay City Rollers, klicka på bilden vetja

Förutom att gräva ner mig i Bay City Rollers så tog jag med, just det, The Sweet på ett hörn. De är inte heller så dåliga, har faktiskt lyssnat på dem förut men då på bara en låt - Ballroom Blitz. Även den en 70-talsrökare om man får lov att säga så. Men nu tog jag tag i saken och rotade fram några fler hits såsom Fox On the Run, Little Willy (nämnd ovan), AC / DC (hm, lustig titel) samt Teenage Rampage. 

Bra musik även om jag kanske hade klätt Sweet lite annorlunda. Googla fram en bild på dem men vem vet, ni kanske gillar vad ni ser. Bay City Rollers är helt godkäna i klädväg, liknar litegranna 70-tals Charlies. De hade sina vita utsvängda byxor med höga midjor och militärgröna skjortor med uppvikta ärmar, vita scarfs eller gigantiska flugor. Det var vad dom hade på sig, enhetliget regerade där men de kunde även ha prickiga(STORA prickar) eller randiga skjortor med gigantiska kragar. Charlies har även synts i tex sjömanskostymer. Det är snyggt, jag bara säger det.

Nåja jag nöjer mig så för denhär gången.
Ta en banan!/ Artur

Ny låt! Ny låt! Ny låt!

HEJ. Förutom att ha stämt gitarrer efter Walk Idiot Walk och druckit massa cider i snöyran så har vi efter en kort liten fredag än en gång lyckats med bedriften att snickra ihop en popdänga. Igen, så att säga. Låten heter Bobobooo! och skrevs i februari månad när Artur var sjuk och inte kunde gå på Mando Diao. Artur tröstskrev en låt och hux flux vips var det en låt. Jaaa det gick väl nästan till så.

 Lyssna på den nya låten här!

Telefunkers

 



Glad påsk på er och så

Ta en funderare!/ Niklas

Ta en banan!/ Artur

Do not deny, it's not TRUE! oooooo!

 Joooo det hade inte varit så dumt att bli rockstjärna trots allt. Dessutom, jag tänkte dra med mig bror St Nicolaus(Niklas för er som inte hänger med) ner i pladasket. Vi kör fräsiga, laddade, uppvridna och aaaaahhh!... helt otroliga låtar helt enkelt. En del kanske under två minuter - små explosiva kreationer. Sitter just nu och skriver upp titlar som bubblar upp. Det är kul, jag kokar av idéer tror jag. Det känns så.

Hej Niklas, och alla andra. Kommentera så vore ni snälla ^^ Jag har förstått att jag har ett behov av att synas och bli bekräftad såååååå - därför är jag med i rockband och är helt bananas. Det är kul. Folk fattar inte alltid vinklarna men, det gör inte så mycket. I rockband får man bra saker som tex: gruppkänsla, intern sjuk humor och någon annorlunda gemenskap och dessutom en slags berg&dalbana. Det där sista kändes inte riktigt logiskt. Men jooo i bland kan det faktiskt kännas så när man är med i ett band.

Ha ett trevligt påsklov, för er som har det...

Ta en banan!/ Artur

Löööööövens intresseklubb.

HEJ. Lövens intresseklubb är tillbaka och det med besked!
Kvällens ultimata låt ääääääär...

Two-Timing Touch And Broken Bones med The Hives :)

Ojah!




Ta en banan!/ Artur

Han är så pop

Jag kommer förmodligen inte verka lika desperat att bli popstjärna som min bror Artur här, då han faktiskt är otroligt mycket mer insnöad den där poppen än mig. Det var till och med han som fick mig att börja lyssna på pop, POP! Om jag inte hade träffat Artur så hade jag antagligen gått omkring och lyssnat på metall, ni vet det där med dubbeltramp, nedstämd elbas och distade guror. Men nu känns allting mycket ljusare, hoho!

När man sitter och snackar om popband med Jonas så känns det nästan som att man snart kommer stå där på en stor scen och rocka loss, fantasin flyger liksom iväg...

Nu sitter jag med The Hives - A Little More For Little You i öronen och har precis tutat klart trombonen för ikväll, jag har nämligen lektion imorgon. Har alltid ångest inför trombon-lektionen, övar inte tillräckligt. Men jag spelar ju bas på dagarna hallå... MEN DET ÄR PÅSKLOV SNART!


Ta det lugnt! /Niklas

One wish

 Om jag fick en enda önskning, JUST NU. Dååååå skulle jag nog önska mig en klubbturné i Tyskland med Ajjma Rebel och våran nya platta Modern Visions som ligger på skivbolaget EMI. Tänkte inte in något ekonomiskt eller så där hehe. Bara för att EMI är... just det, EMI(& Parlophone kanske, ute på djupt vatten nu haha) och där ligger/låg storheter som tex Beatles, Mando Diao, Gyllene Tider, Roxette, Supergrass osv. Ta en titt i din egna skivsamling så hittar du säkert EMI varstans. Beror kanske på vad du lyssnar på i och för sig.

After all, så att säga, är det bara pojkdrömmar. Eller rättare sagt - popdrömmar?

Ps. förresten vem vet, vi kanske ligger på egen etikett... eller något

Ta en banan!/ Artur

T-t-take a bow!

Hej! Bara av att skriva på den här bloggen gör att man känner sig en aning popigare, roligt. Förresten har ni hört att Irland skickar en kalkon som bidrag till årets ESC nere i Belgrad med låten 'Irelande, Douze Pointe'? Vad är nästa steg, skickar vi om några år en pipig pissmyra-trio? Tänk er en indiemyra, där du Håkan Hellström, fick du något att bita i. Myrindie, skogen är kanske den nya popscenen.

Huh, jag föredrar i längden asfalt. Det är mer eller mindre känt. Lyssnar förresten på Timo Räisänen just nu för att om en stund stå och spela trumpet på en läxa. Noter och gojs. Musikteori äär inte min grej, utomstående kanske tycker det kan vara pyssligt och kul men jag däremot. Det känns som att jag är tvungen eller ska kunna det, jag utövar ju musik... Innan allt växer för stort här skulle jag bara vilja säga att jag hade gärna bytt plats med någon av medlemmarna i Sugarplum Fairy. De är just nu i en studio någonstans i Spanien med världens utsikt och spelar musik med duktiga producenter och deras liv allmänt leker lekande lätt. Verkar det som. Och jag hade gärna velat ha en insikt i deras just nu väldigt fina liv, om det nu är så. Just nu lyssnar jag på 'Carry Me Home' med Räisänen, kanske bidrar till mitt dagdrömmande önskande. Så är det och jag hoppas att jag en vacker dag också får uppleva något sådant. Hade verkligen varit oerhört fhjffhaguye. Ahhhhh :) Jag har i alla fall skrivit Take a Bow och spelat pop med Niklas, Dennis och Filip. Min lilla kärleksförklaring där ja...

Ta en banan! / Artur

Let's call it the comeback

Hej allihopa! Nu är vi här igen. För att hedra minnet av Ajjma Rebel har jag(Artur,Jonas) och Niklas bestämt oss för att fortsätta att skriva på denna bloggen. Dessutom har vi valt den designmallen som Dennis, våran trummis, tyckte vi skulle ha när vi skapade bloggen i mars 2007. Dock hoppas jag och Niklas på att bandet ska göra en sista-första-hejdå-spelning. Hade varit kul för att visa alla att Ajjma Rebel är/var ett band med grymma låtar. Jag lovar er. För min del får Ajjma gärna ånga vidare. Men jojo vi får väl se. Nu är vi tillbaka igen efter uppehåll. HEJ

Ta en banan!/ Artur


Hej! Roligt att se att alla inbitna rebeller är kvar här och läser vår dödliga blogg! Dödligt bra blogg. Eller kanske är den gudomligt bra? Ja, det är inte upp till oss att avgöra. (Förresten, testa att säga dödlig flera gånger snabbt... det var inte det lättaste man kan göra en måndag som denna).
Hur som helst, jag ser att Artur redan gjort sin hälsning och jag har väl inte mycket att tillägga förrutom att vi numera går under namnet Fantompojkarna, vilket betyder Niklas+Artur, i princip. Det känns kul att börja blogga här igen och den här bloggen känns konstigt nog fortfarande fräsch!

Ta en funderare!/ Niklas

RSS 2.0