To go like a dream

Ska ni lyssna på något imorgon så ska ni lyssna på Timo Räisänens platta Love Will Turn You Around. Jag säger det innan jag ångrar mig för det lär jag göra. Men skivomslaget är snyggt och ljudet på plattan likaså. Faktiskt, svårt att sätta fingret på men närmare än att Timo Räisänen borde finnas som choklad kommer jag nog inte.

Precis, den 24:e juni spelar Timo på Liseberg, Stora Scenen. Jag tänker vara där och se vad som händer. Det kan bli ruggigt bra, den som kommer får se...

image131


Ta en banan!/ Artur

They can't take away the summer from us

image105

Ännu ett till inlägg med glimten till 90-talet och Down&Ups. Idag rullade värmen över landet, i alla fall där jag var. Man kan inte låta bli att tänka på första spåret på Down&Ups kanske bästa platta, Modern Visions, och låten 'They Can't Take Away the Summer From Us'. Jah...

Ta en banan!/ Artur

Grrrrrattis! Jag mena GRATTIS

Grattis Sofia! För precis ett år sedan gratulerade bloggen dig på din 25-årsdag. Med enkel matematik förstår vi då att Sofia i år fyller 26. Nu ska jag komma till saken. Grattis på din födelsedag! Hoppas du får det trevligt bland alla revisorer denna trevliga majdag! Många "trevligt", kanske inte min svenskalärare gillar. Nåja om du läser detta Maria. Var god mot mig. Grattis Sofia!

Beatles skrev låten Happy Birthday, såsom det ska låta.
Lyssna o njut :)
Happy Birthday - Beatles

Oh jag hittade en äkta "ha den äran"sång framförd utav Beatles oxå
Happy birthday to you

Ta en banan!/ Artur

ETT HUNDRA KRONOR

Jag skrev i söndags att det skulle vara väldigt skönt om den kommande veckan vart över på några sekunder. Johotack  den har ändå linkat sig förbi och det är skönt. Man är trött och vill ha lite ombyte i livet nu (sommarlov?). Jag ska köpa cd-skivor, U2 har tex än en gång bestämt sig för att hova in mina pengar. Men jag kommer också sitta vid pianot och låta låtarna komma. Det är precis så det går till, förutsatt att man inte får idéerna på något annat sätt. Det är spännande att skriva låtar för man vet aldrig riktigt vad/hur nästa låt blir. Förresten är det snart EM i fotboll. Hade varit kul att skriva en meningslös inofficiell fotbollslåt. Faktum är att jag redan har börjat. Varför? Pga av alla reklamavbrott på TV 6...

Förresten Ernst, kom tillbaka till Sommartorpet. Det stackars huset förfaller utan dig och vad är en svensk sommar utan Ernst och sitt sommartorp? Ge mig potatispizzor, ge mig sommartorpet, ge mig sommar, GE MIG ERNST!

Ta en banan!/ Artur

Monster hit

Närmare nakenchocken än såhär på bild kanske vi inte kommer för den är gången. Här byts det om till vitt på scenen. Men det skulle bli ännu lite naknare...

image130

Ta en banan!/ Artur

Just Another Summer...

Ännu en sommar står för dörren. Själv sitter jag och lyssnar på en låt som får mig att tänka på förra sommaren. Samtidigt som jag och Niklas satt och lutade oss mot kravallstaketet på Way Out West vid en av scenerna spelade Hello Saferide sin hit 'If I Don't Write This Song Someone I Love Will Die' på en annan scen så att det hördes vida eller om det var '2006'. Nej det var 'If I Don't Write This Song Someone I Love Will Die'. Men, it brings back memories. Det blir Way Out West i år igen. Undrar om det blir lika minnesrikt som förra årets hum. Jaja det blir det säkert! Själv hoppas jag de släpper några fler namn som kanske tex Sugarplum Fairy. Vi vet i alla fall att Franz Ferdinand o Mando Diao ska vara med o plinga med sina instrument. Håll i hatten...

Ta en banan!/ Artur

Return the alacazamblabla-favor

Inte helt att undra på att jag är tyst-speedad. Allt av att dömma av titeln ovan så är det bara musiken som saknas. Isåfall hade det varit klappat och klart för ännu en hit. Om den inte är för pretto-konstig, kanske låten Hello We're The Telefunkers But You Can Call Us Betty lite bättre. "Något att tänka på!". Precis som i Richard Scarys äventyr. Vad gör folk hela dagen? Godnatt.

Ta en banan!/ Artur

Vi försökte ju säga dej det, men du var för upphetsad!

Jag ber om ursäkt om jag var lite oklar i förra inlägget. Såååå, för att förtydliga lite. Here you go.

image129

Ta en banan!/ Artur


4 sekunder

Det hade varit väldigt skönt om den kommande veckan vart över på fyra sekunder. Bara sådär. Vips. Swosch. Spank. Ploink. Huäääiiiiuh! PAF PAF PAF. BOUFF! HRRUH. Finalen i CAR-BALL börjar inte förrän om två dar! Så vi hinner samla oss till dess! Tack mina små tomtar.

Telefunkers ska tillslut samla sig och mastra de inspelade låtarna. Sen? Vi ska spela på den lilla potatisfestivalen i stan, spela in fler låtar och jah... ni kan fantisera vidare om vad som lär hända med lilla Telefunkers i den stora världen.

Ta en banan!/ Artur

Homage till Sebastian...

...Tellier såklart. För sin insats i ESC. Med en vad jag vill säga softpopig skön låt. Lite härligt lugn galen låt. Hade ju varit fantastiskt om han kunde åka hem med segern i sin golfbil men jah. Han var i alla fall med och visade folk hur man.... något.



Ta en banan!/ Artur

Yesterday

Dagen efter. Gårkvällens spelning med Telefunkers kanske var bandets bästa. Och då är det rent uppenbart att bandet bara blir bättre och bättre, vi har ännu mer att ge. Det finns fler guldkorn till låtar som ännu inte visats. Och nakenchocken adderar bara ett stort maffigt korn till showen. "Brilliant!", som engelsmännen skulle sagt. För de skulle väl det?

Lägger upp några bilder, så alla får se. Håll även utkik på Telefunkers myspace och hemsida. Vi ska mastra våra nya låtar samt börja pilla med en ny sida så allt det goda väntar gott folk!

Ta en banan!/ Artur

Att lyssna på i dag: Razorlight - lätt dagen-efter-musik :)

Ready to live, or else just go bananas

Ikväll smäller det på Fabrikens scen i Alingsås vill jag säga! Vårat andra band Telefunkers visar som sista akten för kvällen var skåpet ska stå. Vi är väldigt pepp och tror att folk kommer go bananas!

image125 image126

KLOCKAN 21.50, jag säger bara det, var där och slå klackarna i taket     
Ta en banan!/ Artur

Lyssna på Telefunkers här!

Sommartider

Tänk vad skönt det ska bli med sommarlov ändå! Inte ha NÅGRA krav alls. Det vill säga att man inte har skolan att tänka på. Ska bli otroligt trevligt. Får man lust att skriva på en låt gör man det och vill man åka till Bengans och handla skivor så gör man det. Jag ska nog gå på Timo Räisänen, Salem Al Fakir och Magnus Uggla när de spelar på Liseberg. För att inte tala om Way Out West i Göteborg. Band som Mando Diao och Franz Ferdinand kommer. Ja jag vet, ni vill slå mig med en bok i huvudet och ropa "HÅKAN HELLSTRÖM & BRODER DANIEL OCKSÅ!". Men jag blir inte lika upphetsad av de namnen, det är helt enkelt inte tillräckligt spännande.

image124 image124

Drömmens laguppställning förutom de som redan finns är förstås att band som Razorlight, Sugarplum Fairy, kanske Whyte Seeds, Kings of Leon och något annat kommer. De riktigt största banden hade varit värdelöst fantiserande, till exempel Oasis. Supergrass hade varit oerhört kul. Men glöm att nämna namnet U2, släng dig i väggen. Det är som att önska att Elvis eller Beatles skulle komma. Lycka till. Läste förresten att Oasis ska komma med nytt i september. Oh va roligt! Dessutom hörde jag att U2 satsar på att komma med nytt studioalbum runt oktober kanske. Det verkar helt crazy, någon slags hint av psykadelisk pop, fast det är nog inte så konstigt som ni tror. En mäktig basgång förvånar inte, det är trots allt U2. Jaja, vill det sig väl kanske de år 2009 gör det de alltid har älskat, att turnera...
Fortsättning följer, jag återvänder till plugget.

Ta en banan!/ Artur

"Vilka två tjockisar?! Här finns bara en och han är inte TJOCK!"

Vet inte var jag ska börja. Det är nog inte bara jag som får tillbaka minnen från när man var liten, satt i vardagsrummet förväntansfull eller låg med feber uppe i mammas&pappas sovrum och tittade på den här filmen som bror Viktor snällt hade hyrt efter att han slutat skolan för dagen. Och introlåten, jisses, tänk den som ändå hade skrivit den. Asterix och Britterna är nog den bästa Asterixfilmen, senast idag satt vi och citerade en Asterixfilm i matsalen. Bara en sån sak.



Titta&njut och lev idag haha. Visdomsord visdomsord :)
Ta en banan!/ Artur

Hej igen, last day of the miner's strike... så att säga

Hemma igen. Sundsvall var lite kallt ska jag erkänna. Men The Ark ska ändå spela där i sommar. Dessutom hann jag göra Stockholm på sisådär någon minut. Ingen velighet där inte.

Band som U2, Echo&theBunnymen, Shout Out Louds, lite Duran Duran samt Razorlight har bjudit mig på underhållning. Särskillt idag bjöd U2 upp med en konsert i både ljud och bild, tack iPod video. Oh, last day of the miner's strike, innan veckan. Lite långsynt. Jag är trött. Skriver mening för mening och tänker inte på hur detta ska hålla ihop nu. Sov så gott. Get yourself a blund. Blund som i svenska, ni vet...

Ta en banan!/ Artur

Dagens låt: A Track And A Train - Shout Out Louds, mycket bra!

Sundsvall Here I Come

Ska åka till Sundsvall imorgon. Sundsvall fick sina stadsrättigheter av ponken/kungen Gustav II Adolf år 1621. Måste ha luktat gott. Detta var långt innan Sebastian Tellier blev klar som Frankrikes representant i årets ESC 2008 med låten Divine. Nej jag har inte hört den. Hursomhelst, Sundsvall flyttades vid mitten av 1600-talet och det är där staden ligger idag. Antar jag. Förutom tåg o vägar, jah ni vet, så har Sundsvall en egen flygplats med flygförbindelser till både Stockholm & Göteborg. Så ja, jag skulle kunna flyga med några affärsnissar imorgonbitti men jag reser inte själv. Och det är skönt det :)

Dagens låt: Gah jag vet inte, vi kan väl ta en fin o vacker låt då... The Only Living Boy In New York utav Simon&Garfunkel, eller I'll Feel A Whole Lot Better med Byrds

Ta en banan!/ Artur

Daddy's gonna pay for your crashed car

Det finns människor som gärna pålyser hur fruktansvärt dålig en artist är för personer, vänner osv. Man kan undra vad de vill uppnå. Är det att skaffa sig någon slags makt? Är det inflytande de vill ha? Har de behov av att ha kontroll eller vad är det? Säg vad ni vill men jag brukar akta mig att påtala för människor hur otroligt dåliga deras idoler inom musiken är. Vad är det som är meningen egentligen? "Usch vad dåliga de är". Jo tack för jag vet ju hur mycket tex The Band betyder för dig...

Ta en banan!/ Artur

Hej radion

Helt öppet. Jag anser faktiskt att Bryan Adams låt 'Summer of 69' är en kanonlåt, konstigt att Telefunkers aldrig gjorde en cover på den låten när bandet var ett babyband. Kanske vi är fortfarande. Hade jag skrivit min Summer of 69 hade jag kunnat vila i frid, som ni brukar säga. Men då skulle jag nog inte vilja vila, då skulle det bli sommarturné för dansanta amerikaner. Precis som The Charlies gjorde, fast de hade en annan grym låt, Give Me Encore. Sanslöst bra, dessutom kör de med en snyggt distad, lite crunchy Farfisa-orgel. Live är det sådär lite för snabbt och sångaren skyndar på med texten i tempot. Hola.

Joo förresten, helt borta är jag inte. Ska jag jämföra någon av våra låtar med Summer of 69 blir det nog Bring it On. Den är likt Boboboo en blivande klassiker. Säger bara det. Popabstinens on the road. Ha en trevlig helg.

Ta en banan!/ Artur

Missa inte Var fan är mitt band och Sixties på tv...

Vilken tur att ni har mig då

Nationella matteprovet i dag var något i stil med skrattretande. Nej jag smällde inte in 20-0. Tvärtom. Ska erkänna en sak. Innan provet började satt jag och Dennis och samtalade lite om en Ajjma-låt. 'Honeymoon In Russia', jag har kanske nämnt den förut. Inte färdig men Dennis hade någon idé. Den KANSKE kommer att spelas in. Vet ej. Hursomhelst, kladdpappret vi fick gick åt till min poesi, om man nu kan kalla det jag skriver poesi. Det är mer, jah, nej nu ska jag ha stolthet över mina texter haha. "De skola icke underskattas". Så att säga.

I alla fall, jag klottrade ner lite till bra text åt låten, hade den på hjärnan större delen av provet om det inte var Joy Divisions 'Leaders of Men'. Jag har sagt det förr, Ajjma Rebel vilar på riktigt fina poplåtar. Synd att de aldrig riktigt fått visa vad de går för. Hoppas det kommer tillfälle, hade varit kul! Och att skriva låtar i en låtskrivarduo kan vara riktigt läckert.

Ta en banan!/ Artur

Oh ni undrar förstås vad som hände med matten, det hände knappt...

It's a beautiful day

Ja jag hade U2låten på hjärnan när jag skrev titeln på inlägget. Nog om det.

Det är lite enastående vad mycket man kan få gjort på en enda eftermiddag när det verkligen gäller. Jag skulle bara vilja säga det. På torsdag kommer kurvan förmodligen peka neråt igen, så som den sig bööör. Och dagens låt, jah, den är ju given. Beautiful Day med U2, en något ytlig tolkning utav titeln ja.

Ta en banan!/ Artur

Nyss...

...så var jag väldigt filosofisk när jag pratade med min mamma. Vi pratade om huruvida man skulle hitta sig själv innan man hittade någon annan eller obladi blah blah. Bara en sån sak.

One more piece of shit and I'm out of here, just let me play your guitar up there, på scenen alltså. Jag menar att någon annan får komma upp och spela ackordern på gitarren medans den ordinarie står nöjt och blickar ut över publiken. Vilken stämning, vilken publik, vilken kväll!

image122


Ta en banan!/ Artur

Skoltrött...

...kanske bara är förnamnet. Alla andra är ute i det gröna och människorna som passerar förbi ute på gatan i solskenet verkar så, jah, lediga och bekymmerslösa? Det ser i alla fall ut så tycker jag. Själv pluggar jag historia och lyssnar på när U2 anno -87 live spelar Springhill Mining Disaster. Fint. Vackert. Lite sorgligt kanske, men fint. Gladare blir det när det när de spelar People Get Ready. Don't need no ticket, you just get onboard.

Ta en banan!/ Artur

Hon är så modern

Jag tror ändå i ett svagt ögonblick att man bara måste älska dethär. Kolla så ska ni få se :)
Boomtown Rats - Rat Trap



Ta en banan!/ Artur

Koppartrans hallelujah

Jag vet att jag har i tidigare inlägg skrivit att man borde ha någon slags "avskjutning" mot modebloggar för att minska beståndet. Ska bara säga att jag hittade kläder idag, hallelujah - Koppartrans. Just det, de var snygga också. Med dessa skulle jag lika gärna kunna ta värvning i Mando Diao eller Sugarplum Fairy på direkten. Polotröja har ja ju redan.

Ta en banan!/ Artur

Familjen knapphål

image117 image118 image119

Eller, det är i alla fall en liten bit av familjen Knapphål. Dessa tre heter allihopa Karl-Oscar. Just det, ni hörde rätt. Gitarristen i indepopbandet Cassettes heter Karl-Oscar. De hade en hit med sin låt Let's Find a Rainbow och till o med amerikanarna gillade den. Ingen skandal på svenska ambassaden ännu, dock. Det låter sig vänta lite. Först ska de resa tillbaka i tiden och spela på US Festival '83 i Devore bland band/artister som U2, David Bowie, The Pretenders, Little Steven & The Disciples of Soul, Missing Persons m.fl.

Ta en banan!/ Artur

Ni dansar inte lika bra som sjömän

En annan duktig pelle i sina bästa dar var Elvis Costello & the Attractions på 70-talet. Wow alltså!  Liksom The Animals(House of the Rising Sun ni vet) och Blondie använde de sig utav en Farfisa-orgel. Vilket sound och vad makalöst bra det låter! Spralliga poplåtar är bland det roligaste jag vet. Just det, Elivs, jag tappade fokus. Farfisa-orgeln och detdära. En sån hade jag velat ha. Den låter så fräckt och sätter en sprallig prägel på låten. Precis som det ska va.

Bra låtar med Elivs Costello: Radio Radio, Pump it Up, Oliver's Army, No Action, This Year's Girl


image116

Ta en banan!/ Artur

In the Schoolyards

Idag när jag stod i duschen började jag i hjärnan nynna på en gammal Ajjma Rebel-låt. Eller, gammal och gammal. Nu när våren är kommen är den väl ungefär ett år gammal. In the Schoolyards heter den. Det var när Ajjma Rebel went Kooks och gjorde det jäkligt bra. För himla bra alltså. Låten är precis som vilken annan Ajjma Rebel-låt, ett litet guldkorn i en låtskatt. Jag tror inte att det finns någon låt med Ajjma Rebel som kan anses tråkig, alla hade någonting. Liksom In the Schoolyards...

This is a feeling inside
But I can't take a chance on you
Oh I see you and I
Floating away
On a cloud in a day
Oh I want you
But so you do not want me at all

Ahhh ahaaa aha, and I would love to love you baby
Aha aha, and I would love to see you smile
But you say "not today"
"Oh baby please", no not today

Ren poesi signerad Eliason/Sporrong?
Ta en banan!/ Artur

RSS 2.0