AM


Okej då har Jonas alltså visat en bild på dom där gamla pojkarna i **
Men här har vi ett nyare gäng, vilka?

Jag kan ju också meddela att vi har gjort en del nya grejer sen vi sist pratade om låtar gjorda av Ajjma Rebel. Det gick till på det vanliga viset att Dennis hittar på en ackordföjd och Jonas lägger till melodi och text... eller så har Jonas hittat på allt och vi får försöka lista ut vilka ackord det är han sjunger, hehe.

Ha det fint! / Niklas och Ajjma Rebel

image18



Fick lust att lägga till en liten bild på mig...

image20






Gratulerar Sofia!

Ja då fyller syster yster 25 :) En ålder som kräver sina färdigheter, å min kära syster är duktig på mycket!
Tänkte jag skulle lägga upp Kiwis grattishälsning här. Men det verkar som om den blir en dag försenad. Aja vi här i Alingsås skickar hjärtliga gratulationer. Ajjma Rebel hoppas du får en trevlig fortsättning som 25 åring!

Ta en banan!/ Ajjma Rebel

Gissa...

...vilka dessa små trevliga pojkar kan vara :)

image17

Ta en banan!/ Artur

Västerås - Dag 2

Fortsättning på det förra inlägget...

Fredag
Torbjörn och Jonas har verkligen smak när det gäller fruktansvärda väckarklock-signaler, fy... Hur som helst väcktes vi av dessa två signaler cirka klockan halv sju och då skuttade Torbjörn och Jonas iväg till duschen. Jag där emot som hade haft en relativt dålig natt, jag sov bara fem timmar någonting, låg kvar en stund. Sedan tog vi på oss kläder och traskade iväg till matsalen.

Meny
Bröd: Grovbröd och halvgrovt
Pålägg: Smör, ost, skinka och gurka
Djup-tallrik: Filmjölk, flingor och socker

Dricka: Juice, choklad, kaffe, te

Ungefäääär så där såg det ut varenda morgon. Klockan 9.00 var det dags för en Morgonbön i Domkyrkan. Hum hum... Sedan till det som var mest intrerssant. Workshop med Gunnar Eriksson! Fräckt snubbe som mumlar, lederkörer och är en tonsättare. När jag, Jonas (Arthur, h eller inte h...?) och Sven steg innanför dörren där vi skulle vara möttes vi av sång. De stod i en stor ring i rummet och i mitten av ringen stod Eriksson och dirigerade.  Sången som just då var i gång var någon sorts "skicka-vidare-en-melodi--till-nästa-person-som-står-brevid-dig-sång". Detta med olika takterarter blandade såklart. Sedan sjöng vi liknande experimenterande sånger som "ting tar tid" och "taga del i sång och spel". Tiden gick väldigt snabbt dock så vi hann inte så mycket för det var bara en timme. Efter workshoppen var det mellanmål och sedan stämrep. Vi basar fick Margaretha som ledare, min körs vanliga körledare.

Lunch. Stämrep. Gemensam repetion. Mellanmål... och sedan UPPTRÄDANDE! Det fanns en scen där vem som helst kunde få spela på under fredagskvällen. Först på scen var en västerås trio, de sjöng någon aukustisk visa. Efter det sprang Joakim, Jonas och Jonas upp på scenen! Jonas (Arthur versionen) ställde sig vid micen och presenterade dem i äkta Jonas-stil. Alla skrattade åt skämten. Sedan satte de igång med låten.. var det Boombaby? Hur som helst kände jag och Sven att det var något som fattades på scenen. Joakim spelade elgitarr, Jonas sjöng och Jonas spelade elbas. Det fanns ingen trummis. Vi rusade fram till trummorna och lirade med dem. Jag var bastrumman och lite ride-cymbal spel medans Sven spelade high-hat och virvel om jag inte minns fel. Det var i alla fall succé, kändes det som... Mycket tack vare Jonas stand-up mellan låtarna. Efter oss spelade några andra grupper, jag var med och spelade elbas med en Stockholms-tjej på trummor och två Västerås-killar på gitarr och sång. Vi kallade oss McDonalds... tydligen. Sedan skulle dom andra gå och köpa pizza så jag hängde med. Vi stannade där ett tag och åt upp pizzorna. Där träffade vi två tjejer som tydligen hatade turister... Sedan gick vi tillbaka till Annexet och försökte somna igen. Zzzz...

Det var allt från mig, Niklas. Direkt från Alingsås...

PS. Jag är jätte förkyld, men det skiter jag i för vi vann! Vi vann brännbollstruneringen i skolan! Woohoooo! Det har aldig en estetklass gjord förrut i Alingsås. DS.


Hemma igen!

Hälften av Ajjma Rebel är nu hemma från Västerås efter fyra roliga dagar! Jag (Niklas) och Jonas är nämligen körsångare och åkte iväg tillsammans med 12 andra körsångare till en Ungdoms Körfestival i Västerås.

Dag 1 - Resan till främmande marker
Vi reste iväg klockan 10.29 på torsdagen, med tåg från Alingsås. Det tog ungefär fyra timmar. Under dessa timmar fick vi dela vagn med människor där medelåldern låg på ungefär fem. Mesta delen av tiden lyssnades det musik och sågs på film på Jonas iPod (Mando Diao's Down In the Past). När vi anlände till stationen fick vi byta til en buss som skulle ta oss lite närmare Västerås, för att sedan få stiga av vid Domkyrkan. Vi stegade genom området och hittade en person som kunde ta oss till vår blivande sovsal, denna trevliga herre gav oss också varsin mysig tygkasse som alla andra 250 körsångare som var där också hade fått. Vi vandrade vidare till Annxet som det hette och packade upp sovsäckar, liggunderlag, luftmadrass m.m. Där efter var det en gudstjänst i kyrkan om jag inte minns fel... och sedan till allvaret. Stämövningarna. Vi gick igenom de flesta sångerna om jag inte minns fel. Hmm jag kommer inte ihåg så mycket mer än att vi att middag sedan och att det var svårt att somna.

Jag skriver lite om dag två senare...

PS. Jag använder ny msn nu '[email protected]' Om någon försökt lägga till mig (tänker främst på personerna från Västerås) tidigare än måndag 21/5 klockan 11.00 så ber jag den personen göra ett nytt försök ^^' DS.

Ta en banan, (festis och muffin)! /Niklas


image11

(Telefunkers - Jonas, Arthur och Joakim inne i Domkyrkan)

RSS 2.0