Jullov, Arn, Ratatouille, nyårs-mysterier + något mer

Nu är det JULLOV!

(och har varit ett tag...)

Jag tror att jag har underskattat lov tidigare. Jag har tyckt att dom är lite sega och lite för långa, men jag hade feeeel. Oj vad fel! Lov är hur skönt som helst. Min ändrade inställning kan bero på att vi har haft lite tuffare i skolan nu än tidigare, så det passar bra med en paus från läxor och prov. Det här lovet ska vara jätte slappt, som alla mina andra lov. Dock hade lovat mig själv att öva mycket trombon, men det löser sig, lovet är inte slut än.

Jag har sett på några filmer nu det senaste. Först ut är I Am Legend, med Will Smith i huvudroll. En väldigt spännande och berörande science-fiction berättelse. I korta drag handlar filmen om att ett dödligt virus har spridits ut i hela världen och förvandlat alla människor till zombies-liknande-varelser. Dock fanns det människor som var immuna till viruset, men dom blev snabbt uppätna av zombiesen. Smith klarade sig dock, och nu är han ensam. Hela filmen utspelar sig i NYC. En häftig saga, rekomenderas.

Nästa film heter Ratatouille av Pixar. Det är nog bland de bästa 3d animerade filmer jag sett, så otroligt snyggt gjord. Det handlar om en råtta som älskar att laga mat, detta tolererar dock inte hans pappa. Men efter att rått-kolonin tvingas fly från huset, som de invaderat, så tappar vår lilla kock bort sig och hamnar tillslut på en resturang. En väldigt mysig saga, rekomenderas.

Tredje filmen heter Arn. Alla vet väl vem Jan Guillous Arn är? Nu ska den svenske riddaren sälja stort på filmduken. Det kommer han säkert lyckas med, men inte var det värt pengarna. Jag har inte läst böckerna, så jag hade inte så stora förväntningar egentligen, men den här kärlekshistorian berörde inte alls. Det kändes som att regissören ville ha med allting från boken, men istället fick han inte med någonting. Jag menar alltså att han plockade lite här och där för att man skulle förstå det hela, men istället blev det som en "snabbgenomgång" på melodifestivalen. En ganska söt, men inte tillräckligt genomtänkt saga, rekomenderas inte.

Nu är det snart Nyårsafton och det ska firas som vanligt. Jag har blivit bjuden av Totte att hänga med på någonting, det blir nog trevligt. Karaoke och sånt. Jag vet inte mycket mer om det, men jag kommer nog inte skriva något inlägg innan nyår så jag säger det nu. GOTT NYTT ÅR!


 / Yours reliable Niklas Berg.

Fån Telefon

SMS:
Lunch? I Sthlm under dagen.
Stor kram.
Gunilla

Jah, kul att få erbjudandet iaf. Även om det blir lite krångligt att ta en svängom genom Stockholm. Hm, dendär Gunilla får nog äta lunch med någon annan...
-Fortsättning följer

Ta en banan!/ Artur

Svensk pop

Gillar texter som känns meningslösa så här kommer en:
(föreställ er föresten Charliesljus röst till melodin)

Den första gången vi sågs
Det var en fredagkväll
Jag tänkte nu ska det väl gå
Men du ville något annat - NEEEEEEJ!

So long...
Ta en banan/ Artur

Eller jag tar en till, nu när jag ändå har flytet inne:

Nu har du satt för många känslor ur spel
Du tog ett tåg och lämnade mitt liv i en tesked
Ohh
Du har svikit mig för många gånger
Och du drog en lögn, en lögn så vit som Antarktis var en dag

Nudå?
Ta en banan!/ Artur



God Jul och rockigt nytt år!

God Jul och rockigt nytt år!

Söndagspyssel

Det är söndag, så långt är vi överrens. Matteprov imorgon, okej men jo det är ju det. Historian lockar faktiskt mer, "Upptäckternas och enväldets tid". Trodde "enväldets tid" alltid funnits eller är det så att dessa enväldena är mer enväldiga än de som funnits innan?

Just det, sitter här och lyssnar på Thin Lizzy och Joy Division. Jag gillar det, inte så pjåkigt faktiskt. Hade inte blivit förvånad om jag själv skulle skriva låtar inom deras genrer. Det bästa med deras musik är att jag inte känner/får prestationsångest när jag hör musiken vilket låter fruktansvärt och haha ja det bör ni tycka också. Samtidigt är det inte särskillt svårt att skriva sån musik som går på radion men, usch, den musiken som verkligen är bra får man magont av(går förstås på radion med, pop är ju underbart). Det är min hatkärlek till musiken det. Kort och gott.

Lyssna även på:
Thin Lizzy -  The Boys Are Back In Town, Jailbreak, Rosalie, Dancing In the Moonlight
Joy Division - Love Will Tear Us Apart, She's Lost Control, Shadowplay, No Love Lost
Velvet Underground - Rock and Roll
ABBA - Bang-A-Boomerang

Ta en banan!/ Artur

Julklappstips

Kommer med ett julklappstips till er alla här, tänker själv önska mig denna så med andra ord är det jah - använd vilket ord ni vill för "bra".

Paul McCartney & Wings: Band On the Run

image95


Utkommen i juletid år 1973 var detta kanske Maccans starkaste soloalbum med spår som Band On the Run, Jet och Let Me Roll It. Rekommenderas, ett litet stycke dold musikhistoria...

Annars så...
Ta en banan!/ Artur

TimoTimoTimo

image94


"För folk under 18 år"
, jo så stod det på våra biljetter som gjorde att vi kom in på Timo Räisänens spelning i gårkväll på Pusterviksteatern. Maken till sådan spontanitet och glädje får man leta efter! Till exempel hade någon liten nisse ställt fram stolar framför scenen som Timo med band snällt hade plockat undan för att vi skulle få kunna stå där nere längst fram. Ett annat exempel är när vi kommer in på Pustervik, då sitter de där i baren och pratar. Mysigt.

Nåja. Väl inne i konsertlokalen står vi där bland yngre tonåringar (mest tjejer men jo, det fanns killar också så ni behöver inte oroa er. Och förresten yngre o yngre, det var väldigt blandade åldrar). Snart drar ett bakgrundsljud igång i högtalarna och en efter en äntrar bandet scenen och till sist Timo. De inleder med låten My Valentine. Sen slänger de igång med öset ordentligt genom att avfyra Gee Whiz och Spill Your Beans, snyggt jobbat! Timo är förstås väldigt glad att spela på hemmaplan och en bit in i konsertern kommer den klassiska stripdelen som han förklarar att han har gjort ett bra tag hittills. Det börjar helt enkelt med att publiken vill att Timo ska strippa, bandet börjar spela ett lite sensuellt instrumentalnummer medans Timo börjar röra sig och knäpper upp skjortan(håll i er). Mer än så är det i och för sig inte men allas kameror riktas mot 22märket strax under hans högra bröst. Den svettiga spelningen drar vidare.

Efter favoriter som Sixteen, Come Sunshine, Lovers Are Lonely, överraskande trevliga Sunday samt Let's Kill Ourselves A Son i setlistan avslutar de med senaste jättehiten Sweet Marie som faktiskt är väldigt bra. De försvinner av scenen och först tillbaka efter frånvaron är Timo själv som hänger på sig sin Telecaster för att spela Don't Let the Devil Ruin It All. Resten av bandet återvänder och de spelar I'm Indian om jag inte minns fel. De spelar även Fear No Darkness, Promised Child som slutar i en gigantisk rundgång. När den är avslutas avslöjar bandet att en propp har gått. Micarna förblir döda för en stund och nu drar spontaniteten i gång här! Publiken föreslår att Timo ska berätta en rolig historia och han själv lämnar över nöjet till trummis Patrik. Han berättar en historia om två tomater som ska gå över ett övergångsställe... Spelningen avslutas med det sista numret då proppen är löst rättså snabbt.

Redan under spelningen så avslöjar Timo att de tänker att komma ut efter spelningen och jah ge kramar och autografer. Men som han även säger "och vi har trosor!". Även jag får hans autograf , fast då på en hundralapp vilket ni ser som bevis längst upp (och förresten, Timo Räisänen möter Artur... stjärnmöte!?). I övrigt ett S T O R T tack! Timo & co visade hur mycket man kan älska sina fans och verkligen visa sin uppskattning. Han bevisar verkligen att han menar det när han säger att Timo Räisänens fans måste vara de bästa i hela världen...

RSS 2.0