Timo Räisänen, Liseberg och Emil eller vad han nu hette


Det är lite lustigt faktiskt. Senast jag såg Timo Räisänen var på Liseberg, 2008, och nu igen, 2010.

Hur det var 2008 minns jag ytterst fragmentariskt. Denna gång äntrade dock Timo med band Lisebergs stora scen något så enormt taggade! Eller var det bara i kontrasten mellan bandet och den något svala publiken under de två första låtarna? Retorisk fråga, ni behöver inte svara på den.

Det blev dock bättre. Publiken som är full med fans märker av att Timo med manskap menar allvar och låten Spill your beans t.ex. gör än en gång succé! Det blir ett härligt ös helt enkelt, folk dansar, röjer och sjunger med så gott de bara kan(eller om de kan texten). Att det är gråmulet och hotande regnväder gör inget tycks det som.

Det är verkligen ALLAS kväll på Liseberg. Popen spänner över alla åldrar och livsstilar. Det är dels pop-fansen som står längst fram vid scenen och knör och dels tanterna och hårdrockarna lite längre bak. "Tanterna" får Creep(cover av Radiohead) av Timo bara för att det är eh så många "TANTER" som önskat den, några hårdrocksliknande människor får If only a lifetime dedikerade till sig själva av Timo och About you know(vid dethär laget känd cover av Sugababes) är prickfritt en kärleksförklaring till popkidsen.

Jag vill inte klaga men Timo Räisänen är bättre på en liten scen som Pusterviksteatern eller Brew House. Samtidigt är en låt denna kväll som Carry me home så imponerande med Timo och bandet som ger allt så jag har all anledning att se fram emot Timo Räisänens turnéavslutning för sommarvändan i Borås i slutet av augusti!

Låtlistan:
Numbers
Outcast
Sixteen
Let's kill ourselves a son
Hollow heart
Creep
Mr Saturday
Spill your beans
If only a lifetime
About you know
Fear no darkness, promised child
Carry me home
--
Extranummer:
Don't let the devil ruin it all
Sweet Marie
My valentine

In a bit.

Ta en banan!/ Artur

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0