Baby don't break my wheel cuz I've already got a punktering


The Wild One
Den är här. The Wild One med Sugarplum Fairy och den fick till min förvåning två fyrar i GP. Jag hade tippat på tre stycken lysande fyrar minst. Eller näe, jag trodde nog att det skulle bli tre stycken. Nåja till musiken nu då. Det låter som Sugarplum Fairy på The Wild One, inga större överraskningar. Vi kan skönja ett äkta Norén-skrik i slutet av Bring Danger, har Gustav från Mando varit framme och läxat upp sina småbröder? Annars är det lättsam gitarrpop som vanligt. Kanske en aning mer bekymmersam än till exempel debuten Young & Armed från 2005.

Nåja är det dethär som kallas för mespop så är det riktigt bra mespop iklädd tajta skinnjackor och Beatlesboots med låtar som The Escapologist, Never Thought I'd Say That's Allright, Kick it Up, Here She Comes och You Can't Kill Rock'n'Roll. Imorgon får vi se om materialet håller live. Bara-ba-ba-ba...

Plattans spår:
1. The Escapologist
2. Just a little bit more
3. You can't kill rock'n'roll
4. Bring danger
5. Never thought I'd say that's allright
6. Hate it when you go
7. Kick it up
8. In Berlin
9. Love's turning into boredom
10. Here she comes
11. Harder to say I'm sorry
12. Caroline
Bonustrack: Bus stop


Hardcore Charlie
The Charlies går på högvarv. På tröskeln till tio-årsjubileum släpper de den tredje skivan. Det märks att Charlies är inriktade på att flirta till med den engelska publiken och förhoppningsvis ta dem med storm såsom de gjorde för ett par år sedan. Det märks också att Charlies fortfarande värderar band som Beatles, The Hives, Velvet Underground och The Strokes högt. Och så verkar de fortsätta att göra. De var fräcka och släppte en helt okej schysst låt som 21st Century Charlie som förstasingel och väntade med det riktigt torra krutet till albumet. Torrt krut innebär låtar som Give the people what they want, Long live eller Sandwich life.

Om nu detta är en tänkt flirt med engelsmännen så bör de höja på ögonbrynen när Charlies fingrar på rymdorgeln och låter gitarrerna ljuda i balhallen i Hansa studios nere i Berlin där skivan är inspelad.

Plattans spår:
1. Give the people what they want
2. Long live...
3. Devil
4. Train to Aberdeen
5. Hardcore soul
6. Sandwich life
7. Out of pressure
8. Arthurboy
9. Tell us
10. 21st century Charlie
11. Van Charlie

Ta en banan!/ Artur

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0